Čtvrtek, 25. dubna 2024

Toyota bude od příštího roku nabízet sedmimístný Prius+

Toyota bude od příštího roku nabízet sedmimístný Prius+

Japonská automobilka Toyota rozšířila svůj hybridní vůz Prius na sedm míst. Model Prius+ se začne prodávat příští rok. Firma to oznámila na ženevském autosalonu. Hybridní vozy kombinují benzinový a elektrický pohon.
"Prius+ reaguje na potřeby rozrůstajících se evropských rodin s ekologickým cítěním. Je to vůbec první model, který nabízí evropským zákazníkům všestrannost sedmimístného interiéru v kombinaci s plnohodnotným hybridním systémem pohonu," uvedl mluvčí českého zastoupení Tomáš Vaněk.

Prius+ je zcela novým vozem, který byl od začátku nově navržený. Nabízí výrazně větší prostor pro cestující i jejich zavazadla. Ve druhé řadě je trojice nezávislých sedadel s možností samostatného sklopení a ve třetí řadě je další dvojice samostatně sklopných sedadel.

Prius+ podobně jako standardní model Prius s plnohodnotným hybridním systémem pohonu nabízí tři různé jízdní režimy, které kombinují využití elektromotoru a spalovacího agregátu.

Toyota představila první Prius v roce 1997 v Japonsku a o tři roky později v Evropě. Od té doby prodala 2,1 milionu vozů, což dělá z Priusu nejrozšířenější hybridní automobil.

Firma v Ženevě představila rovněž koncept modelu Yaris s hybridním pohonem pod označením HSD. Předznamenala tak záměr automobilky montovat hybridní agregát i do malých automobilů. Hybridní technologie by se postupně měla dostat do všech modelů, které Toyota v Evropě prodává.

toyota

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů