Pátek, 29. března 2024

Kovohutě Příbram zvýšily výkupní cenu starých autobaterií

Kovohutě Příbram zvýšily výkupní cenu starých autobaterií

Kovohutě Příbram zvýšily výkupní cenu vysloužilých olověných akumulátorů. Za staré baterie z osobních a nákladních vozidel nyní lidé dostanou o polovinu více než dosud. V případě baterií z motocyklů výkupní cena vzrostla na dvojnásobek. Důvodem jsou vyšší burzovní i tržní ceny, řekl dnes ČTK marketingový manažer Miroslav Jarolímek.

Ekologický výkup olověných baterií na vrátnici podniku funguje od ledna 1998. Dostupný je 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. Od 1. března firma nově vykupuje akumulátory z osobního automobilu za 150 Kč, z nákladního vozu za 300 Kč a z motocyklu za dvacet korun.

Kovohutě Příbram jsou zpracovatelem odpadů s obsahem olova a cínu, zejména olověných autobaterií, výrobcem olova a jeho slitin a dále zpracovatelem odpadů s obsahem drahých kovů a elektroodpadu. Společnost také vykupuje a recykluje další odpady z autovraků, například autokatalyzátory, kabely, cívky či plošné spoje. Recykluje i polypropylen z olověných baterií i dalších odpadů.

Firma loni dosáhla tržeb přes 1,75 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o více než 30 procent. Podnik loni vyrobil přes 36.000 tun olova a více než 11 tun drahých kovů. Ekologicky zpracoval téměř 57.000 tun olověných odpadů a 2250 tun elektroodpadu. Sběrné místo elektroodpadu v areálu hutě se za celý rok 2010 zaplnilo více než 51 tunami vysloužilých elektrozařízení, zatímco v roce 2009 to bylo 38 tun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů