Středa, 24. dubna 2024

SVS zahájila rekonstrukci ČOV Postoloprty

SVS zahájila rekonstrukci ČOV Postoloprty

Severočeská vodárenská společnost (SVS) minulý čtvrtek slavnostně zahájila v Postoloprtech další ze svých velkých investičních akcí - rekonstrukci místní čistírny odpadních vod. Stavba je ve finančním objemu téměř 55 milionů korun (vč. DPH).

Slavnostního aktu zahájení stavby se v areálu ČOV zúčastnili zástupci SVS, zhotovitele, správce stavby, provozovatele, samosprávy, médií a další hosté.

Ing. Miroslav Harciník, generální ředitel Severočeské vodárenské společnosti, dodává: "Rekonstrukce ČOV Postoloprty rovněž spadá do kategorie legislativně vyvolaných, tzv. strategických investic. Zastaralá technologie ČOV neodpovídala požadavkům nové legislativy. Použití moderních technologií bezpochyby pozitivně ovlivní kvalitu vody v Ohři. Zároveň s rekonstrukcí technologie provedeme nezbytná protipovodňová opatření."

"Rekonstrukce ČOV Postoloprty bude realizována za provozu stávajícího zařízení čistírny. Proto bude rekonstrukce náročná zejména na koordinaci postupu prací s provozovatelem čistírny tak, aby nedocházelo k narušení čisticího procesu. Jsem přesvědčen, že zkušenému kolektivu pracovníků naší společnosti spolu s osvědčenými dodavateli technologického zařízení se podaří dílo zdárně a včas dokončit ke spokojenosti investora," doplňuje za společnost Rekultivace Ústí nad Labem její jednatel Ing. Radko Vrbík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů