Pátek, 29. března 2024

Přečerpávání z Mimoně na ČOV Hradčany - Rekonstrukce ČOV Hradčany

Přečerpávání z Mimoně na ČOV Hradčany - Rekonstrukce ČOV Hradčany

Severočeská vodárenská společnost předevčírem slavnostně zahájila v Hradčanech na Českolipsku další ze svých velkých investičních akcí - rekonstrukci místní čistírny odpadních vod a výstavbu přečerpávání z Mimoně na ČOV Hradčany. Stavba je v celkovém finančním objemu téměř 94 milionů korun (vč. DPH).

Slavnostního aktu zahájení stavby se v areálu ČOV zúčastnili zástupci SVS, zhotovitele, správce stavby, provozovatele, samosprávy, médií a další hosté.

Petr Skokan, předseda představenstva Severočeské vodárenské společnosti, dodává: "Tato stavba rovněž spadá do kategorie legislativně vyvolaných, tzv. strategických investic. Zastaralá technologie čistírny odpadních vod neodpovídala požadavkům nové legislativy a navíc by nestačila kapacitně pro čistění splaškových vod, jež budou přiváděny z Mimoně a výhledově i z dalších obcí. Použití moderních technologií na zrekonstruované čistírně odpadních vod bezpochyby pozitivně ovlivní kvalitu vody v Ploučnici. Dnes zahajovaná akce navazuje na rekonstrukci a náhradu nevyhovující jednotné kanalizace v Mimoni, kterou jsme prováděli v letech 2008-2009."

"Jsme rádi, že máme možno realizovat stavbu v tak zajímavé lokalitě, jako je oblast Horní Ploučnice. Řeka Ploučnice jednak protíná území NATURA 2000, samotný areál ČOV se nachází v oblasti, kterou spravovaly tzv. spřátelené armády. I z těchto důvodů platí přísnější požadavky přírodovědeckých posudků na vliv vyšších hladin řeky na stavbu, kterou během zemních prací řádně zajistíme pomocí pyrotechnického průzkumu,"doplňuje za vedoucího člena sdružení zhotovitelů Ing. Martin Borovička, generální ředitel SYNER, s. r. o.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů