Pátek, 29. března 2024

Jarní výstava FLORA OLOMOUC 2011 - Zahrada Hesperidek plná květin

Výstaviště Flora Olomouc bude od 28. dubna do 1. května 2011 patřit jarní etapě zahradnické výstavy FLORA OLOMOUC tradičně doprovázené zahradnickými trhy a veletrhem drobné zahradní mechanizace Hortifarm.

Jarní výstava FLORA OLOMOUC 2011 - Zahrada Hesperidek plná květin

Pořadatelé slibují, že nabídka největší a nejstarší květinové výstavy v České republice - s tradicí od roku 1958 - bude i letos velmi pestrá.

Největší výstavní pavilon A bude tradičně vyhrazen hlavní expozici výstavy. Její tvůrce, proslulý zahradní architekt Ivar Otruba se tentokrát inspiroval řeckými bájemi a koncipoval ji jako zlatou "ZAHRADU HESPERIDEK" s tisícovkami kusů okrasných výpěstků domácích i zahraničních pěstitelů. Velkou květinovou expozici Svazu květinářů a floristů ČR doplní rozsáhlá přehlídka pěstitelského umění dlouholetého partnera olomouckých květinových výstav Zahradnictví města Vídně, speciální přehlídka orchidejí Thajského království, tulipánů a hyacintů holandských pěstitelů a polská expozice jarních výpěstků.

Na galerii pavilonu A budou moci návštěvníci obdivovat exponáty floristické soutěže v aranžování květin, letos na muzikálové téma "V hlavní roli:Klobouk", a také záplavu balkonovek, cibulovin, jarních trvalek, skalniček, či vodních rostlin v expozici Českého zahrádkářského svazu. V té nebude chybět ani vyhledávaná bezplatná zahrádkářská poradna.

olomouc

Velmi přitažlivý bude pavilon E s "japonskou zahradu" a unikátními exponáty z proslulého Musea bonsají ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Vzácné bonsaje z Japonska, Koreje i Číny - některé starší 250 let - doplní vystavovatelé zvláštními přírodními kameny "suiseki", vodními plochami a drobnou zahradní architekturou. V pavilonu bude rovněž "bonsajová" poradna s ukázkami tvarování bonsají.

Pavilony G, H a volné plochy budou patřit veletrhu drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarním zahradnickým trhům s nabídkou květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických, či kutilských pomůcek a potřeb.

Volně přístupné budou návštěvníkům i sbírkové skleníky výstaviště s exotickou květenou, botanická zahrada Univerzity Palackého a botanická zahrada výstaviště v Bezručových sadech se zajímavými rostlinnými exponáty. Těšit se mohou rovněž na zábavný doprovodný program s dobrou muzikou a soutěžemi.

_____________________________________________________
Otevřeno: denně od 9 do 18 hodin / Vstupné: 100 Kč - plnoplátci, 80 Kč - studenti, důchodci, 40 Kč - děti 6 až 15 let a mimořádně i pro školní výpravy (ZŠ a SŠ) vč. ped dozoru, 210 Kč - rodinné vstupné, zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů, držitelé průkazu ZTP a ZTP-P. Při hromadné objednávce nad 20 ks vstupenek (do 10. 4.) 20 procent sleva (neplatí na už slevněné vstupné pro školní výpravy!)

Další informace na www.flora-ol.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů