Čtvrtek, 18. dubna 2024

Prázdniny s Brontosaurem - letos na více než třiceti lokalitách v Čechách a na Moravě

Prázdniny s Brontosaurem - letos na více než třiceti lokalitách v Čechách a na Moravě

Hnutí Brontosaurus dnes zveřejnilo seznam letních akcí programu Prázdniny s Brontosaurem. Zájemci si mohou vybírat ze široké nabídky více než čtyřiceti akcí, které mají jedno společné - všechny nabízejí pozoruhodný mix dobrovolnické práce pro přírodu a památky, netradičních zážitků a aktivit a přátelský kolektiv mladých lidí.

Prázdniny s Brontosaurem jsou určeny všem lidem ve věku 15 - 26 let, kteří se chtějí v létě bavit smysluplně a získávat radost a zkušenosti z dobrovolnické práce. Na našich akcích se zapojí například do budování naučných stezek nebo obnovy pastvin a ovocných sadů.

"Typickou náplní práce na našich táborech je kosení chráněných luk, letošní nabídka je ale opravdu bohatá. Na dalších akcích se účastníci mohou zapojit do vykopávek nebo oprav zdiva na hradech či stavby ekologického domu se slámy. Milovníci zvířat si zase mohou vybrat z tábory u koní nebo se přijet pomáhat na stanice ohrožených zvířat," říká koordinátorka programu Prázdniny s Brontosaurem Lucie Chadimová.

Brontosaurus nabízí i tábory v zahraničí. Zajímavou zkušeností může být například prožitkový tábor v oblasti rumunského Banátu, zaměřený na podporu jazykové a kulturní svébytnosti krajanských komunit. Mladí lidé pomáhají starousedlíkům každoročně se zemědělskými pracemi, řemesly nebo péčí o zvířata. Zcela s! amostatnou kapitolou je pak dlouholetý projekt Krajní meze v severoindických Himalájích v oblasti Ladakh, v němž čeští dobrovolníci pomáhají při stavbě místní školy.

Hnutí Brontosaurus svými aktivitami působí v oblasti neformálního vzdělávání a výchovy k nekonzumnímu způsobu života, osobnostnímu rozvoji a vztahu k přírodě. "Dobrovolnické akce mladým lidem nabízí aktivní trávení volného času a zároveň každoročně přispívají k zachování mnoha přírodně nebo historicky cenných lokalit," říká Dalimil Toman, vedoucí kanceláře Brontosaura.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů