Čtvrtek, 28. března 2024

Česká geologická služba partnerem nového projektu CGS Europe

Česká geologická služba partnerem nového projektu CGS Europe

Geologické ukládání oxidu uhličitého je hlavním zaměřením nového tříletého projektu CGS Europe, koordinační akce financované v rámci 7. rámcového programu EU pro výzkum, technologický vývoj a demonstrační aktivity. Projekt je založen na spolupráci 34 výzkumných institucí se zkušenostmi ve výzkumu geologického ukládání CO2 ze 24 členských států EU a 4 přidružených zemí. Cílem projektu je vytvořit důvěryhodné, nezávislé, dlouhodobé a reprezentativní celoevropské uskupení s vysokou vědeckou odborností v oboru geologického ukládání CO2.

ČGS je jedním z lídrů projektu - je zodpovědná za koordinaci pracovního balíčku `Šíření znalostí` a má v osobě Dr. Hladíka zastoupení ve 4-členném řídícím výboru projektu. ČGS tak pokračuje ve svých aktivitách zaměřených na šíření povědomí a transfer znalostí v oblasti CCS (zachytávání a ukládání CO2), zahájených v rámci dřívějšího evropského projektu CO2NET EAST, který koordinovala.

Jednou z aktivit CGS Europe je i udržování a aktualizace českého národního informačního portálu o CCS na adrese www.geology.cz/co2net-east.

Internetové stránky CGS Europe: www.cgseurope.net

Kontakt pro případné další informace: vit.hladik@geology.cz

ZDROJ:ČGS

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů