Čtvrtek, 25. dubna 2024

Osud německých jaderných elektráren stále nejistý

Německá kancléřka Angela Merkelová není schopna posoudit, zda bude provoz sedmi nejstarších jaderných elektráren v Německu, zastavených v reakci na jadernou krizi v Japonsku, po tříměsíční odstávce obnoven.

Osud německých jaderných elektráren stále nejistý

Uvedla to v prohlášení po setkání s premiéry německých spolkových zemí, na jejichž území jaderné elektrárny stojí. Další rozhodnutí ohledně uzavírání jaderných elektráren by však měla padnout co nejdříve. Merkelová nevyloučila, že bezpečnostní prověrky by mohly ovlivnit délku života jaderných elektráren.

Ministr životního prostředí Norbert Röttgen se vyjádřil, že německá komise pro jadernou bezpečnost se během prověrek všech 17 jaderných elektráren v zemi zaměří mimo jiné na problematiku nouzových dodávek elektrického proudu či chladicích systémů.

Premiéři německých spolkových zemí se podle Merkelové 15. dubna sejdou, aby jednali o zrychlení přechodu k obnovitelným zdrojům energie.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů