Pátek, 29. března 2024

Den Země na Blaníku

Správa Chráněné krajinné oblasti Blaník ve spolupráci s Podblanickým ekocentrem ČSOP Vlašim připravují každoročně v dubnu akce při příležitosti Dne Země. V letošním roce se zejména děti a jejich rodiče mohou těšit na stezku plnou her a zábavných úkolů s ekologickou a přírodovědnou tématikou.

Den Země na Blaníku

Pokud si chcete zasoutěžit a zároveň se něco zajímavého dozvědět, přijďte v sobotu 16. dubna mezi 9,30 a 14. hodinou k úvodnímu zastavení naučné stezky "S rytířem na Blaník" na úpatí Velkého Blaníku u Louňovic pod Blaníkem. Každý účastník obdrží pracovní list, na který se mu budou zaznamenávat splněné úkoly, a v závěru na každého čeká malá odměna. Po dobu trvání akce zde bude otevřen stánek ČSOP Vlašim s informačními materiály o Chráněné krajinné oblasti Blaník a jejím okolí.


Den Země je den věnovaný Zemi, který každoročně slavíme 22. dubna. Jedná se o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí, a rozvíjející diskuzi o možných cestách řešení.


Foto: Zastavení Ekostezky ke Dni Země 2010 - Stopy zvířat. Foto: Jana Havelková
Příloha: Plakátek k akci

Bc. Ivana Křížová
Správa CHKO Blaník
tel. 317 852 654
e-mail: ivana.krizova@nature.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů