Pátek, 19. dubna 2024

Recyklohraní - školy ve Zlínském kraji sbíraly elektroodpad

Recyklohraní - školy ve Zlínském kraji sbíraly elektroodpad

Zlínský kraj - Hodně mateřských, základních a středních škol se zapojilo do zábavně vzdělávacího programu Recyklohraní. Mají za úkol sbírat například drobná elektrická zařízení. Celou akci organizují neziskové společnosti ASEKOL, EKO-KOM, EKOLAMP a ECOBAT, které se zaměřují na sběr a recyklaci elektroopadu,obalů, svítidel či baterií. Ve Zlínském kraji odevzdalo loni 156 škol k recyklaci přes padesát tun baterií a drobných elektrozařízení. "V Recyklohraní je v současnosti registrováno 2318 škol a 156 z nich je ze Zlínského kraje. Děti sbírají elektrozařízení na baterie do speciálních kontejnerů, vyplňují kvízy a účastní se kreativních modelářských, výtvarných a literárních soutěží," popsala aktivity manažerka projektu Recyklohraní Pavla Špringerová. Školy za sběr a splněné úkoly dostávají body, za které si mohou pořídit odměny podle svých přání z rozsáhlého katalogu.

"Největší zájem je o stolní fotbálek, sportovní potřeby a drobnou elektroniku. Velké přízni se těší také nově přidané společenské hry," doplnila Špringerová.

Z hlediska sebraných baterií byla ve Zlínském kraji nejaktivnější Základní škola Zubří. Základní škola a Mateřská škola Bratřejov obsadily první místo v nasbíraných bodech za soutěže a kvízy. Ve sběru drobného elektroopadu bylo nejlepší Gymnázium Kroměříž.

5.4.2011 Valašský deník str. 2 Valašska
Zdroj: Ekolamp

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů