Pátek, 19. dubna 2024

Mezinárodní konference a veletrh o klimatickém vlivu, hydraulickém inženýrství a ochraně před povodněmi

Mezinárodní konference a veletrh o klimatickém vlivu, hydraulickém inženýrství a ochraně před povodněmi

11. - 13. října 2011, Hamburk

V polovině října bude kongresové centrum v Hamburku hostit mezinárodní konferenci s veletrhem acqua alta, věnovanou klimatickým změnám a jejich vlivu na ochranu před povodněmi, ochranu pobřeží a reakce na katastrofy. acqua alta je jedinou mezinárodní konferencí, která letos svede k jednomu stolu experty z veřejného i soukromého sektoru, průmyslu, akademické půdy i vlády. Unikátní mezioborová výměna zkušeností na nejvyšší úrovni rozšíří účastníkům obzory o nových strategiích a koncepčním řešení záplav způsobených klimatickými změnami. Klíčovým tématem letos bude výstavba u vody.

Nový koncept acqua alta kombinuje výstavu, konferenci, vystavovatelské fórum a tematické prohlídky s průvodcem. Optimální propojení obou akcí bude zajištěno bezprostřední blízkostí konferenčních a výstavních prostor a přímou návazností stěžejních témat veletrhu na konferenční program.

Tematické oblasti:

1. Ochrana před povodněmi a ochrana pobřeží
2. Řízení rizik a katastrof
3. Vodní energie, přehrady a hráze
4. Důsledky klimatu, ochrana životního prostředí a vodohospodářství
5. Výzkum, vývoj a služby

Minulého ročníku acqua alta v roce 2009 se zúčastnilo na 800 delegátů a návštěvníků, z nichž 20% přicestovalo ze zahraničí. Výstava se setkala s velkým ohlasem.

Delegáti acqua alta jsou prvotřídními experty na nejvyšších postech - zástupci ministerstev a samosprávy rozhodující o investicích do protipovodňových opatření, reprezentanti relevantních asociací a mezinárodní říční komise, inženýři plánující protipovodňová a hydroelektrická zařízení, architekti, krajinní a urbanističtí plánovači, zástupci krizových a záchranných štábů, hydrologové, geologové, meteorologové, reprezentanti vědy a výzkumu, stejně jako zástupci oborů zemědělství, lesnictví či pojišťovnictví.

Bližší informace Vám poskytne firma Naveletrh s.r.o. - info@naveletrh.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů