Pátek, 19. dubna 2024

Norská pošta nasadila Connect Electric

Norská pošta nasadila Connect Electric

Norská pošta si jako první v Evropě pořídila vůz Ford Transit Connect Electric s nulovými emisemi. "Nasazením nejmodernějších dostupných technologií se Norská pošta stává environmentálním lídrem poštovního a logistického průmyslu," řekl Dag Mejdell, generální ředitel Norské pošty při podpisu kontraktu. "Podepsáním smlouvy na nákup nového Fordu Transit Connect Electric učinila Norská pošta významný krok k naplnění cíle snížit roční emise CO2 o 150 000 tun." Motor Fordu Transit Connect Electric, napájený lithium-ion akumulátorem o kapacitě 28 kWh, uděluje vozu nejvyšší rychlost 120 km/h a dojezd až 130 km na jedno nabití.

Součást širšího plánu udržitelné mobility
V rámci své globální elektrifikační strategie uvede Ford na evropský trh do roku 2013 nejméně pět elektrických či hybridních modelů. Po Transitu Connect Electric přijde ještě v roce 2012 nový Ford Focus Electric, následovaný o rok později dvěma hybridními variantami Fordu C-MAX a také dalším, prozatím blíže nespecifikovaným hybridním modelem.

"Nabídkou několika různých elektrických automobilů usnadňujeme zákazníkům cestu k přijetí této úsporné technologie," řekl Thormod Skofsrud, výkonný ředitel Ford Norsko. "Tato strategie zachovává věrnost naší tradici zpřístupňování inovativních technologií co nejširšímu okruhu zákazníků."

Transit Connect Electric Van nabízí evropským společnostem šanci výrazně snížit náklady na provoz užitkových automobilů. Jedná se o čistě elektrickou verzi oblíbeného lehkého užitkového automobilu Transit Connect ve verzi s prodlouženým rozvorem náprav. Hnací ústrojí Force DriveTM od Azure Dynamics je napájeno technicky vyspělým akumulátorem z produkce Johnson Controls-Saft.

Platforma modelu Transit Connect představuje ideální základ pro zástavbu elektrického pohonu díky své kombinaci dobrých jízdních vlastností, velkorysého nákladového prostoru a nízkých nákladů na provoz a údržbu.

S objemem nákladového prostoru 3,8 m3 a užitečným zatížením 410 kg osloví Transit Connect Electric Van především ty provozovatele, jejichž vozy se pohybují po krátkých, pravidelných trasách s častými zastávkami. Jeho lithium-ion akumulátor se dobíjí z běžné elektrické zásuvky přes vestavěný transformátor. Plné nabití ze standardní evropské rozvodné sítě 220/240 V trvá přibližně osm hodin, takže je lze pohodlně stihnout přes noc.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů