Pátek, 29. března 2024

Kia představila koncept elektromobilu Naimo

Kia představila koncept elektromobilu Naimo

Automobilka Kia dnes odhalila na autosalonu v Soulu koncept elektromobilu Naimo, který se řadí mezi elektrické crossovery. Navrhl jej mezinárodní tým designérů značky Kia v Soulu a charakterizují jej jednoduché linie a mohutný, muskulaturní vzhled.

V případě konceptu Naimo byly použity různé inovativní technologie, a to i v zájmu zachování čistoty designu. Chybí například tradiční stěrače, jejich funkci zastávají vysokotlaké vzduchové trysky umístěné na spodní hraně čelního skla. Konvenční zpětná zrcátka byla nahrazena miniaturními kamerami integrovanými v A-sloupcích karoserie.

Naimo měří na délku 3890 mm, má rozvor 2647 mm, šířku 1844 mm a výšku 1589 mm. Vůz nemá B-sloupky, vzadu zavěšené zadní dveře se otevírají proti směru jízdy a umožňují snadný přístup do kabiny. Natřikrát dělené víko zavazadlového prostoru zase poskytuje bezvadný přístup a snadné uložení zavazadel různé velikosti.

Naimo pohání elektromotor typu PMSM (Permanent Magnet Synchronous Motor)
s maximálním výkonem 80 kW a maximálním točivým momentem 280 N.m, což umožňuje dosažení maximální rychlosti 150 km/h.

Dvojice baterií (celkem 27 kWh) je umístěna pod podlahou zavazadlového prostoru a využívá LiPol technologii (Li-Ion Polymer). Na jedno nabití ujede Naimo až 200 km. V režimu rychlého dobíjení lze baterii nabít na 80 procent své kapacity za 25 minut. V rámci běžného dobíjecího cyklu je 100 procent kapacity dosaženo po pěti a půl hodinách.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů