Sobota, 20. dubna 2024

Seznam energetických expertů na webu MPO

Úplný seznam energetických expertů vede Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, odbor elektroenergetiky, ve smyslu § 9, 10 a 11 zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií...

Seznam energetických expertů na webu MPO

Termín "energetický expert" je neoficiální. Je používán pro jednoduché a veřejnosti snadno srozumitelné označení osob oprávněných k činnostem v oblasti energetické účinnosti, které mohou provádět a zpracovávat energetický audit, průkazy energetické náročnosti budov, kontroly kotlů a kontroly klimatizačních systémů.

Úplný seznam energetických expertů vede Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, odbor elektroenergetiky, ve smyslu § 9, 10 a 11 zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve smyslu vyhlášky č. 213/2001 Sb., o podrobnostech energetického auditu a ve smyslu rozhodnutí č. 118/2001 místopředsedy vlády a ministra průmyslu a obchodu o zřízení Seznamu energetických auditorů.

Poklepem na přijmení experta zobrazíte "kartu experta" s detailnějšími údaji, například kdy bylo expertovi vydáno osvědčení pro určitou činnost.

"Počet provedených expertíz v oboru" v kartě experta uvádí, kolik expertíz dotyčný expert oznámil Ministerstvu průmyslu a obchodu prostřednictvím k tomu určenému programu. Počet expertíz se sleduje od 1.1.2008.

"Počet referencí v oboru"
v kartě experta uvádí, kolik klientů dotyčného experta souhlasilo poskytnout Vám reference o expertovi. Kontaktní údaje klientů ochotných poskytnout referenci získáte klepnutím na odkaz "viz seznam". Odkaz se zobrazuje jen v případě, že počet referencí není nula. Počet referencí se sleduje od 1.1.2008.

Je-li v seznamu uvedeno číslo osvědčení experta červeně, je to signál, že v kartě experta je uvedeno důležité upozornění.

Kontaktní údaje expertů se přebírají z programu pro hlášení o provedených expertízách a jsou aktualizovány na základě jejich požadavků.

Seznam najdete na www.mpo-enex.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů