Sobota, 20. dubna 2024

Výlety do šumavské divočiny jsou už vyprodané

Výlety do šumavské divočiny jsou už vyprodané

Výlety do šumavské divočiny s průvodci národního parku jsou za 48 hodin od spuštění registrace plně obsazené. Po fyzicky zdatné turisty bylo k dispozici 829 míst. Průběžně však budou místa, která zájemci z různých důvodů odhlásí, zařazena zpět do rezervačního systému a nabízena návštěvníkům, řekla dnes ČTK mluvčí parku Jana Zvettlerová.

Správa NP a CHKO Šumava nabízí návštěvníkům v hlavní sezoně i řadu dalších zajímavých programů pro veřejnost. Jejich nabídka je také zveřejněna na www.npsumava.cz nebo v brožuře Programy pro veřejnost léto 2011, která je volně k dispozici ve všech informačních centrech parku.

Letošní nabídka výletů šumavskou divočinou byla bohatší nejen počtem výletů, ale také novou trasou na Polom. Turisté si mohli vybírat z celkem osmi různých tras, vedoucích do šesti oblastí. Od června do října je stanoveno 71 termínů. Výletů se mohou zúčastnit osmi- až patnáctičlenné skupiny. Podle délky a lokality zaplatí turista maximálně 380 korun.

Na výlety bude turisty provázet celkem deset průvodců, kteří jsou proškoleni a sdruženi s dalšími šumavskými průvodci ve spolku Šumavská krajina bez hranic. Většina výprav za poznáním, na které se vyráží za každého počasí, je fyzicky značně náročná.

Loni se uskutečnilo 58 vycházek, kterých se zúčastnilo 669 osob. Všechny termíny byly rovněž stoprocentně obsazené.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů