Čtvrtek, 28. března 2024

Z květnového veletrhu FOR WASTE AND CLEANING

Ve dnech 3. až 5. května 2011 se v pražském veletržním areálu v Letňanech konaly současně tři zajímavé technické veletrhy pořádané veletržní správou ABF.

Z květnového veletrhu FOR WASTE AND CLEANING

Byl to desátý ročník veletrhu strojírenských technologií For Industry, šestý ročník veletrhu povrchových úprav a finálních technologií For Surface a šestý ročník veletrhu manipulací s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie, úklidu a čištění For Waste and Cleaning. Akcí, jimž byly vyhrazeny dvě haly, se účastnily kromě domácích také firmy ze Slovenska, Itálie, Německa, Ruska, Španělska, Švédska, Švýcarska, Tchajwanu a Velké Británie.

For Waste and Cleaning

Tato akce se v poměrně krátkém čase stala vůdčím veletrhem ve svém oboru u nás. Odbornou garanci nad ní i letos měla Česká asociace odpadového hospodářství.

O významu odpadů, pro které se právem stále častěji používá termínu "druhotné suroviny", v současné době, kdy klasické suroviny docházejí anebo jsou neúměrně drahé, jistě už dnes není možno pochybovat.

Na tento segment ekonomiky úzce navazuje i obor úklidu a čištění. Proto se letos tradiční For Waste rozšířil ještě o složku Cleaning. Novinek bylo na letošní akci ukázáno poměrně hodně. Tak např. firma Ekolamp Weres Práce vystavovala velkokapacitní kontejnery určené pro venkovní prostory. Ekotor předvedl čistírnu odpadních vod nesoucí přímo jeho jméno. Vystavovatel IMI International Norgren představil tzv, kompletní nárazový systém určený pro čištění vytápěných ploch ve spalovnách odpadu. Meva přišla s premiérou nového modelu podzemního kontejneru. S ohledem na skutečnost, že v ČR se rozšiřuje sběr a zpracování bioodpadu, přišel Reflex Zlín s kontejnerem o objemu 3,2 m3. Firma Replast Produkt jako novinky uvedla na veletrhu pontonové terénní desky a podkládací kostky.

Fundované odborné semináře

Každý veletrh je v současné době spojen s doprovodným programem - s kongresy, sympozii, kolokvii, odbornými konferencemi, "kulatými stoly", workshopy atd. Doprovodný program tří veletrhů byl bohatý a přitom zaměřený na potřeby praxe.

Úroda ocenění

Jako každoročně byly vyhlášeny Grand Prix pro vystavovatele, kteří zaujali nejvíce.

Pokud jde o For Waste and Cleaning, odnesly si "velkou cenu" firma REFLEX Zlín za čtyřhrannou sklolaminátovou nádobu na sběr tříděného komunálního odpadu, a NEOVISION za JETTY, což je robot pro čištění a inspekci vzduchotechnického potrubí.



AUTOR: Jiří Tisančin
kráceno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů