Pátek, 19. dubna 2024

37. ročník festivalu Ekofilm je vyhlášen

37. ročník Mezinárodního filmového festivalu o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví Ekofilm se bude konat 3. - 9. října 2011 v Českých Budějovicích, Českém Krumlově a Třeboni. Festival dnes vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí.

37. ročník festivalu Ekofilm je vyhlášen

"Ministerstvo festival vyhlašuje a letos také podporuje 6 miliony korun, jelikož jde o akci s velkou tradicí. Nejde jen o filmy samotné, ale také o témata, která snímky přinášejí, a o diskuse, které po filmech následují," řekl ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Ten také na akci udělí cenu Ministerstva životního prostředí českému filmu.

Filmy bude posuzovat mezinárodní i česká studentská porota, které udělí celkem 12 cen. Čestným prezidentem festivalu bude letos Radomír Dočekal, producent, dlouholetý ředitel filmového studia Barrandov a člen představenstva Asociace producentů.

Letošním symbolem festivalu je rašící borovice, protože rok 2011 byl OSN vyhlášen Mezinárodním rokem lesů. Festivalový program se bude zaobírat stromy a lesy ve všech podobách, pralesy, městskou zelení, ale i dalšími tématy.

Organizátorem festivalu je občanské sdružení Ekofilm. Web festivalu najdete na adrese www.ekofilm.cz a bude postupně aktualizován. Facebook akce je na adrese http://www.facebook.com.

Kontakt pro novináře:

Pavel Sladký

EKOFILM 2011

tiskový mluvčí

sladky@ekofilm.cz

+420 777 09 11 59

www.ekofilm.cz

3. - 9. 10. 2011

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů