Čtvrtek, 28. března 2024

Vzdělávání nových energetických poradců v ČR pokračuje

Vzdělávání nových energetických poradců v ČR pokračuje

Pořadatel kurzů, občanské sdružení Energy Centre České Budějovice (ECČB), dnes začal přijímat nové žádosti zájemců o absolvování Základního vzdělávacího kurzu pro energetické poradce, který je zakončen zkouškou a certifikátem o absolvování kurzu.

V pořadí se bude jednat již o čtvrtý kurz, jenž je prioritně určen pro pracovníky z oblasti stavebnictví a energetiky, kteří chtějí svým klientům poskytnout kvalitnější služby v oblasti týkající se úspor energií, využití obnovitelných zdrojů energie a dotací.

Svým obsahem i kvalitou přednášejících se jedná o ojedinělý kurz v ČR, jehož první tři ročníky byly z větší části financovány z Evropského fondu pro regionální rozvoj a ze státního rozpočtu ČR. Zbývající část hradilo pořádající sdružení ECČB.

Energetické poradenství v ČR
V současné době u nás funguje cca 40 tzv. středisek EKIS (Energetická konzultační a informační střediska), která jsou zastoupena ve všech krajích ČR. V těchto střediscích pracuje více než 100 kvalifikovaných energetických poradců. Bezplatné a nezávislé poradenství pro veřejnost a firmy je financované ze Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie - z Programu EFEKT Ministerstva průmyslu a obchodu.

Zákl! adní vzdělávací kurzy pro energetické poradce se konaly díky finančnímu přispění Evropské unie a ve spolupráci s partnery projektu: O.Ö. Energiesparverband, Energie AG O.Ö. a společnosti E.ON.

Kontaktní osoba: Mgr. Ivana Klobušníková
Telefon: 777 030 313
E-mail: ivana@eccb.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů