Pátek, 19. dubna 2024

Víte, jak se sází strom?

V sobotu 25. června proběhl slavnostní křest druhého vydání brožury Jak se sází strom. Pokřtila ji zpěvačka Eva Pilarová, ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata a předseda představenstva společnosti KERAMOST, a.s., Ing. Jiří Fíla. Právě díky finanční podpoře této společnosti mohla Nadace Partnerství žádanou brožuru Jak se sází strom opět vydat a nabídnout ji široké veřejnosti k prodeji za symbolickou cenu 109 korun.

Víte, jak se sází strom?

Každý, kdo si ji koupí, se dozví více o výsadbě stromu a navíc také přispěje na výsadbu a ochranu stromů v České republice. Právě na ně je totiž výtěžek z prodeje brožury věnován.
Brožura Jak se sází strom přichází na náš trh již ve svém druhém vydání. Její autorka Miroslava Drobílková v ní podrobně popisuje jak se strom sází a čemu je nutné při výsadbě i po ní věnovat pozornost. Zmiňuje se také,proč lidé potřebují stromy a co naopak potřebují stromy či kde je možné sehnat finanční podporu na jejich výsadbu. "Jistě není třeba zdůrazňovat, že myšlenka vysadit strom je ušlechtilá a chvályhodná. Ale k tomu, aby se stala skutkem, je třeba k myšlenkám "vyšším" připojit i něco málo z myšlenek přízemnějších, tedy zamyslet se nad otázkami 'co, kam, jak a za co'," vysvětluje autorka brožury.
Brožura podrobně popisuje, jak správně vysadit strom tak, aby dobře rostl a aby se z něj mohly těšit i další generace. Důležité je znát nejen technologii výsadby, ale také vědět, kam strom vysadit můžeme, jaký druh zvolit, jak strom chránit proti okusu zvěří a proti vandalismu lidí. Dočteme se v ní také, jaké má strom ve městě či v krajině funkce nebo jak zapojit do výsadby širokou veřejnost. Ti, kdo si brožuru koupí, zároveň přispějí částkou 99 korun na výsadbu a ochranu stromů v České republice. Výtěžek z jejího prodeje bude věnován díky společnosti KERAMOST, a.s., která vydání brožury finančně podpořila. Zájemci si ji mohou zakoupit osobně v sídle Nadace Partnerství, na vybraných akcích nadace nebo v internetovém obchodě na http://eshop.nadacepartnerstvi.cz/.
Nadace Partnerství má s výsadbou a ochranou stromů dlouholeté zkušenosti. "Za dobu své existence jsme vysázeli desetitisíce dřevin po celé České republice. Pokud by se všechny uspořádaly do jedné řady, vznikla by dlouhá alej, která by mohla například lemovat cestu z Brna až do Karlových Varů," dodává Lenka Vodičková, která má v Nadaci Partnerství stromy na starosti.
Cena brožury Jak se sází strom je 109 korun včetně DPH.
Brožuru Jak se sází strom můžete zakoupit: http://eshop.nadacepartnerstvi.cz/
Informace o našich aktivitách naleznete: http://www.nadacepartnerstvi.cz/stromzivota

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů