Úterý, 19. března 2024

V programu Zelená úsporám byly schváleny další žádosti za více než půl miliardy korun

V programu Zelená úsporám byly schváleny další žádosti za více než půl miliardy korun

Rada Státního fondu životního prostředí ČR (SFŽP) schválila a ministr Tomáš Chalupa dnes podepsal další vlnu žádostí o dotace z programu Zelená úsporám. Na jednání Rady fondu bylo odsouhlaseno dalších 1 875 žádostí ve výši 578 mil. Kč. Jedná se o žádosti, které již žadatelé úspěšně stihli doplnit v rámci 60 denní lhůty, která začala běžet na konci dubna. Celkem tak bylo od začátku programu schváleno přes 64 tisíc žádostí za zhruba 16 mld. Kč.

"Schválení dalších dotací je jedním z mnoha důkazů o tom, že program Zelená úsporám v současné době funguje podle mých očekávání. SFŽP nyní administruje žádosti přesně a velmi rychle, což potvrzují i dnes schválené žádosti, které žadatelé zaslali do SFŽP zhruba před měsícem. Chci ocenit i to, že se všemi žadateli se průběžně komunikuje, jsou jim zasílány smlouvy či vypláceny finanční prostředky," uvádí Tomáš Chalupa, ministr životního prostředí.

V úterý 28. června uplynula drtivé většině žadatelů lhůta 60 dní, kterou dostali k doplnění svých neúplných žádostí. Jak tyto doplněné žádosti přicházejí zpět na SFŽP ČR, jsou postupně kontrolovány a správně doplněné žádosti jsou dále administrovány tak, aby mohly být následně propláceny v souladu s aktuálním stavem finančních prostředků. Žadatelé své doplněné žádosti posílají buď poštou, nebo osobně předávají do podatelny SFŽP v Praze. Administraci těchto žádostí se pracovníci Státního fondu životního prostředí věnují i o sobotách a nedělích.

Příští jednání Rady fondu spojené se schvalováním dalších žádostí z programu Zelená úsporám proběhne koncem července.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí SFŽP ČR


Tel.: 267 994 500, Mobil: 606 709 954, E-mail: lenka.brandtova@sfzp.cz
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů