Pátek, 29. března 2024

Pokus o rekord v sázení stromů

Pokus o rekord v sázení stromů

Milí příznivci stromů,
pokud letos na podzim plánujete sázet stromy, máme pro Vás zajímavý tip. Jestliže totiž necháte výsadbu na 28. října, budete se moci zapojit do našeho jedinečného pokusu o rekord v hromadném sázení stromů po celé České republice.

Pokus o takovýto rekord se v České republice uskuteční zcela poprvé. Připojit se může kdokoliv - jednotlivci, skupiny přátel, rodiny, sdružení, školy, firmy i celá města - zkrátka každý, kdo má chuť udělat něco pro českou krajinu a vysadit si strom. Může se jednat o malou sazeničku na zahrádku i celou alej podél silnice. Stačí se zaregistrovat, stromy vysadit a dodržet jednoduchá pravidla registrace, aby mohl být rekord oficiálně zapsán mezi české rekordy.

Přihlásit se můžete do půlnoci 20. října na e-mailové adrese strom.zivota@nap.cz. Uveďte, prosím, jméno kontaktní osoby, e-mailovou adresu a telefon. Dále informaci o místě výsadby, počtu vysazených stromů a zapojených lidí. Do předmětu zprávy, prosím, uveďte heslo "rekord".

Více informací o rekordu najdete na www.stromzivota.cz Na těchto stránkách budeme také každý měsíc aktualizovat seznam všech účastníků rekordu.

Budeme velice rádi, pokud se k nám připojíte a pomůžete nám rekord v sázení uskutečnit.

S přáním pěkného dne
Adéla Badáňová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů