Pátek, 19. dubna 2024

Stovka odborníků diskutovala na MPO o zeleném průmyslu

Stovka odborníků diskutovala na MPO o zeleném průmyslu

Zhruba stovka expertů na zelené příležitosti ze střední Evropy ve středu na Ministerstvu průmyslu a obchodu hledala odpovědi na otázky spojené se zeleným rozvojem ekonomiky, průmyslu a měst. Konferenci věnovanou "Green Industry" zahajoval náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Tlapa; záštitu nad akcí převzal ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.
"Přechod k environmentálním technologiím nabízí celou řadu příležitostí. Pro české firmy se otevírají nové příležitosti prodeje inovativních technologií do zemí, které řeší efektivitu i šetrnost svého průmyslu k životnímu prostředí. Inovace, posilování konkurenceschopnosti a zelený růst patří k sobě," řekl Martin Tlapa, náměstek ministra průmyslu a obchodu pro EU a mezinárodní konkurenceschopnost.
Ministerstvo průmyslu obchodu například v současné době v návaznosti na aktuální pravidla Evropské unie pracuje na nových pravidlech pro energetickou účinnost budov. Ty by měly zaručit, že se v ČR budou také stavět budovy s minimálními požadavky na energii pro svůj provoz. Výpočty ukazují na možnost úspor v řádech desítek miliard korun. Takto získané energetické úspory pomohou významně snížit celkovou energetickou náročnost českého hospodářství - cíl celé Evropské unie je omezení spotřeby až o 20 procent.
Konference Going Green 2011 se zaměřuje na regiony střední a také východní Evropy. Letos se konal její už druhý ročník. Mezi zhruba stovkou návštěvníků konference byli představitelé státní správy a samosprávy, vědci i podnikatelé.
Zdroj: MPO

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů