Pátek, 19. dubna 2024

Bioslavnosti 2011 překvapily rekordní návštěvností

Bioslavnosti 2011 překvapily rekordní návštěvností

Letošní již 6. ročník letních Bioslavností ve Starém Městě pod Sněžníkem se pyšní zatím nejvyšší návštěvností od svého vzniku. Do areálu společnosti PRO-BIO zavítalo třetí červencovou sobotu téměř 2100 návštěvníků, aby si užili den ve stylu bio.

"Krásné letní počasí, pestrá nabídka prodávaných výrobků, zajímavá hudební vystoupení a atraktivní doplňkový program k tomuto vysokému zájmu jistě přispěly," vysvětluje manažer marketingu společnosti PRO-BIO Robert Langer. Celý areál před budovou firmy se v tento den proměnil v trh, kde bylo možné zakoupit například čerstvou bio zeleninu z ekofarmy ze Štítů, bio pečivo z pekárny Leština, bio vepřové uzeniny z ekofarmy Sasov, rozličné bio sýry či kvalitní bio vína.

Sortiment firmy PRO-BIO byl nabízen v připraveném bio obchůdku i ve venkovních stáncích. Produkty doplňovaly informační brožurky, letáčky a receptáře, které byly zákazníkům volně k dispozici. "Z našeho sortimentu PRO-BIO návštěvníci nejvíce kupovali především základní suroviny jako jáhly, pohanku, čočku, kuskus, bulgur, bio mouky a české bio polotovary BIOLINIE," doplňuje manažerka domácího obchodu Alena Straková.

Z doprovodného programu měla letos divácky velký úspěch ukázka stříhání ovcí či fascinující práce pasteveckého psa plemene border kolie komentované přímo ekofarmářem a výrobcem regionálních jesenických sýrů panem Hrdličkou. Zajímavé rady a tipy, jak strava ovlivňuje naše zdraví, podávala na pódiu odbornice na zdravou výživu Lenka Žák.

Exkurze po okolních ekofarmách a do vnitřních prostor bio mlýna zájemcům přiblížily, kde a jakým způsobem biopotraviny vznikají.

Tradice Bioslavností byla založena firmou PRO-BIO s myšlenkou ukázat široké veřejnosti neformální a zajímavou cestou oblast ekologického zemědělství a biopotravin. Bioslavnosti jsou pojaty především coby rodinná akce, a tak je vždy i pro nejmenší návštěvníky připraven bohatý program. "Lidé u nás mohou strávit obohacujícím způsobem celý den, nikdo se nenudí a každý si nalezne to své," potvrzuje Robert Langer.

PRO-BIO patří v současné době mezi největší dodavatele a výrobce biopotravin v České republice. V sortimentu nabízí více jak 1 200 položek v kvalitě bio. Příští rok oslaví tato společnost své 20. narozeniny.
Další informace:

Barbora Hernychová, PRO-BIO, obchodní společnost s. r.o.

Tel: 777 935 189
e-mail: hernychova@probio.cz
www.probio.cz
www.bioslavnosti.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů