Sobota, 20. dubna 2024

Schneider Electric dostal cenu za nejlepší podporu

Schneider Electric díky zlepšování účinnosti datových center získal cenu od Evropské komise.

Schneider Electric dostal cenu za nejlepší podporu

Společnost Schneider Electric na konferenci Data Centres Europe 2011, která se v Nice konala 5. a 6. května, získala cenu za prosazování "European Code of Conduct" v datových centrech. Ocenění firmě udělil prezident této instituce Paolo Bertoldi jako uznání za její úsilí o zlepšení energetického výkonu datových center.
Společnost Schneider Electric cenu získala v konkurenci 120 evropských firem účastnících se soutěže. Její pořadatelé společnost ocenili za dovednosti, podporu oboru datových center a prosazování programu energetických úspor. Společnost Schneider Electric podepsala kodex v dubnu 2011, a přidala se tak k hlavním dodavatelům řešení energetické účinnosti, kteří se zavázali:

o k podpoře efektivních principů v datových centrech
o k přijetí šetrného přístupu k životnímu prostředí

"Těší nás, že jsme dnes získali uznání za prosazování ekologických přístupů v oboru datových center. Společnost Schneider Electric více než deset let pracuje na vývoji řešení pro optimalizaci energetické spotřeby, aby mohla nabízet bezpečnější, spolehlivější a zelenou energii, a chránit tak životní prostředí," uvedl Paul-François Cattier, viceprezidentem divize Data Center Solutions společnosti Schneider Electric.

"Jednou z našich priorit je snaha o to, aby datová centra byla účinnější. Hustota serverů, virtualizace a cloud computing dnes představují fantastickou příležitost pro energetickou účinnost. Cloud computing ale potřebuje datová centra navržená tak, aby poskytovala skutečnou hustotu a více flexibility a automatizace," uvedl Paul-François Cattier. "Nabízíme plně integrovaná řešení, která optimalizují spotřebu elektřiny a chladící kapacitu v datových centrech. Technologie jde prudce dopředu stejně jako požadavky zákazníků na instalace. Naše modulární řešení proto lze využít jak pro modernizaci a rozšíření, tak pro zvýšení hustoty IT systémů bez zbytečného předimenzování datových center."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů