Pátek, 29. března 2024

Vodohospodářská mise do Izraele

Velmi rádi opět zveme do Izraele všechny odborníky z oblasti technologií úpravy vody, vodohospodářství a životního prostředí...

Vodohospodářská mise do Izraele

Vážené dámy a pánové,
Jako každý lichý rok, i letos v listopadu bude v Tel Avivu pořádána mezinárodní výstava a konference WATEC Israel 2011. S potěšením tímto navazujeme na již tradiční českou účast a velmi rádi opět zveme do Izraele všechny odborníky z oblasti technologií úpravy vody, vodohospodářství a životního prostředí.
Pokračující růst světové populace a její požadavky na životní standard vedou ke stále větší zátěži na prostředí, v němž žijeme, a postupnému vyčerpávání přírodních vodních zdrojů. To vyžaduje neúnavné hledání nových technologií a efektivních řešení pro tuto oblast nejen ze strany vlád, ale i mezinárodních institucí a akademických a průmyslových kruhů. Tato výzva již není cílena jen na určitá území, kde v celosvětovém měřítku přes dvě miliardy lidí trpí vyloženým nedostatkem vody nebo velmi omezeným přístupem k její pitné formě, ale stává se globální spojkou při hledání environmentální koexistence. Jde tedy nejen o odpovědné hospodaření s vodou, ale i o využití nejnovějších vědeckých a technických poznatků, s prioritním zřetelem na ochranu životního prostředí, využití odpadních vod, hledání nových zdrojů a další závažná témata.
Proto i letos připravuje obchodní oddělení Izraelského velvyslanectví v Praze a Česko-izraelská smíšená obchodní komora, za laskavé spolupráce Ministerstva zemědělství ČR, Ministerstva životního prostředí ČR a oborové organizace SOVAK, odbornou cestu do Izraele, a to v termínu 13. - 20. listopadu 2011. Na izraelské straně se na přípravě odborného programu podílí Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo ochrany životního prostředí, organizace Matimop (Izraelské průmyslové centrum pro výzkum a vývoj), Izraelský institut pro export a mezinárodní spolupráci a další instituce.
Pro podrobnější informace o výstavě WATEC Israel 2011 jsou všem zájemcům k dispozici webové stránky
www.watec-israel.com.
V příloze najdete předběžný program této mise, který bude ještě dále upřesněn podle skladby a odborných zájmů účastníků cesty. Pro jejich bližší specifikaci je připraven zvláštní dotazník, který je pro nás hlavním vodítkem pro přípravu specializovaného odborného programu nad rámec výstavy a jeho přizpůsobení Vašim preferencím a zájmům podle Vašeho odborného zaměření. Doplněný odborný program by měl v zásadě pokrýt většinu plánovaného pobytu, nicméně na základě zkušenosti z dříve organizovaných obdobných projektů neopomeneme ani tentokrát zařadit do programu i některé obecně poznávací aktivity. Zároveň bychom Vás rádi upozornili na skutečnost, že jazykem pro prezentace v rámci odborného programu mise bude angličtina. Tato skutečnost by měla být účastníky brána v úvahu, protože vzhledem k individuálně zabezpečenému programu není možné zajistit tlumočení. Základní znalost angličtiny by měla postihout alespoň rámec Vašeho oboru.
Aby mohla být precizována definitivní verze odborného programu, uvítali bychom velmi brzké potvrzení Vašeho zájmu o účast a zároveň prostřednictvím přiloženého formuláře také specifikaci Vašich odborných preferencí, které se budeme snažit v co nejvyšší míře zohlednit.
Po výborných zkušenostech z dřívějších úspěšných akcí jsme organizačním zajištěním mise pověřili opět touroperátorskou firmu ALEA Tours & Trade s.r.o., specializovanou na cesty do Izraele. Tam můžete směřovat své technicko-organizační dotazy (tel. 271 746 732, e-mail: tours@alea.cz, pan Jan Lerbletier) a samozřejmě také zasílat své Přihlášky k účasti a vyplněné dotazníky (Questionnaire) na specifikaci odborných zájmů..
Pro veškeré odborné dotazy a informace o této misi kontaktujte, prosím, kdykoliv obchodní oddělení Izraelského velvyslanectví v Praze (e-mail: isratrade@volny.cz, tel. 233 097 541) nebo Česko-izraelskou smíšenou obchodní komoru (e-mail: sarka.stegbauerova@ciok.cz, tel. 224 032 161).
Budeme se těšit na Váš zájem a zůstáváme se srdečným pozdravem,

Dr. Milan Kenkuš


obchodní oddělení Izraelského velvyslanectví



Mgr. Šárka Stegbauerová


výkonná tajemnice


Česko-izraelská smíšená obchodní komora


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů