Čtvrtek, 28. března 2024

Registrace subjektu v systému ISPOP

Registrace subjektu v systému ISPOP

Registrace subjektu umožňuje ohlašovateli přístup k uživatelskému účtu, ve kterém jsou zobrazena všechna podaná hlášení a stav jejich zpracování. Registrační údaje v systému ISPOP slouží pro správné automatické zpracování podaných hlášení a pro předvyplnění popisných údajů o subjektu ohlašovatele v hlášeních v elektronických účtech ISPOP. Součástí ISPOP je registr obsahující informace o účastnících agend, na které se ohlašování prostřednictvím ISPOP vztahuje. Povinnost registrovat subjekt vešla v platnost schválením novely (č. 77/2011 Sb.) zákona o IRZ a ISPOP č. 25/2008 Sb., a týká se mj. také ohlašovatelů, kteří v roce 2011 podali hlášení prostřednictvím systému ISPOP (tzn. data za rok 2010) a kteří budou hlásit také v dalších letech.

V roce 2012 je registrace subjektu povinná pro ohlašovatele, kteří budou hlásit dle:

o zákona č. 254/2001 Sb., o vodách,
o zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech,
o zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a
o zákona č. 477/2001 Sb., o obalech

Podrobný návod pro registraci subjektu najdete zde.

Povinnost registrovat subjekt vešla v platnost schválením novely (č. 77/2011 Sb.) zákona o IRZ a ISPOP č. 25/2008 Sb., a týká se mj. ohlašovatelů, kteří v roce 2011 využili možnost podání hlášení prostřednictvím systému ISPOP bez předchozí registrace a kteří budou hlásit také v dalších letech.

Registrace subjektu v systému ISPOP se váže k subjektu jako celku, bez ohledu na typ ohlašovací povinnosti (jedna registrace subjektu ke všem agendám, které je subjekt povinný ohlašovat). Stávající registrace v ISPOP zůstávají v platnosti!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů