Pátek, 29. března 2024

Informace pro ohlašovatele poplatkových hlášení (zálohy) podávaných dle zákona č. 254/2001 Sb., o vodách

Informace pro ohlašovatele poplatkových hlášení (zálohy) podávaných dle zákona č. 254/2001 Sb., o vodách

Poplatkové hlášení za zdroj znečišťování (vypouštění odpadních vod do vod povrchových) - formulář F_VOD_OV a Poplatkové hlášení pro stanovení výše záloh poplatku za odebrané množství podzemní vody (za zdroj odběru podzemní vody) - formulář F_VOD_PV pro rok 2012 podávají povinně prostřednictvím ISPOP subjekty, které plnily ohlašovací povinnost prostřednictvím ISPOP za rok 2010 (§ 14 odst. 1 a 2 zákona č. 25/2008 Sb.). Termín pro podávání hlášení je 15.10.2011.

Subjekty, které budou plnit ohlašovací povinnosti prostřednictvím ISPOP povinně poprvé za rok 2011 (§ 14 odst. 3 zákona č. 25/2008 Sb.) mohou výše uvedená hlášení (zálohy) podávat dobrovolně prostřednictvím ISPOP.

Upozornění: Dle novely (zákon č. 150/2010 Sb.) zákona č. 254/2001 Sb., o vodách (§ 88 odst. 5) odběratel není povinen podávat Poplatkové hlášení pro stanovení výše záloh poplatku za odebrané množství podzemní vody (za zdroj odběru podzemní vody) pro rok 2012 v případě, že od posledního jím podaného poplatkového hlášení (zálohy) nedošlo ke změně povolení k odběru podzemní vody, na jehož základě bylo první poplatkové hlášení podáno.

Své dotazy k dané problematice můžete zasílat na e-mailový kontakt ČIŽP - public@cizp.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů