Středa, 24. dubna 2024

Polovina aut od Fordu v Evropě má být příští rok úsporný

Polovina aut od Fordu v Evropě má být příští rok úsporný

Na konci příštího roku chce americká automobilka Ford prodávat polovinu svých vozů v Evropě vybavenou úspornými technologiemi ECOnetic. Během roku 2013 pak jejich podíl naroste dokonce na dvě třetiny. Uvedli to dnes zástupci společnosti na autosalonu ve Frankfurtu.

Iniciativa ECOnetic Technology má být klíčovým stavebním prvkem v úsporné strategii Fordu. Jejím cílem je uvádět na trh automobily s nejpříznivějšími hodnotami spotřeby paliva a emisí oxidu uhličitého v dané třídě. Prvními dvěma úspornými modely jsou Fiesta a Focus s průměrnou spotřebou paliva 3,3 respektive 3,4 litru paliva na 100 km, které vyjedou do poloviny příštího roku. V letech 2012 a 2013 se úsporná řada rozroste také o modely Focus Electric, C-MAX Hybrid a C-MAX Energi.

Ford na autosalonu rovněž ve světové premiéře představil koncept Evos, který ukazuje, jak bude v budoucnu vypadat globální design značky. Světovou premiéru měl i koncept sportovní verze Fiesty ST a také sportovní pětidveřový Focus ST s výkonem 184 kW, který Ford v příštím roce začne prodávat na 40 trzích.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů