Pátek, 29. března 2024

Inteligentní lité podlahy - úspora nákladů i času

Časy, kdy běháte po bytě a sháníte, čím byste podložili kývající se skříň či ledničku, jsou již za vámi. Revoluční technologie litých podlah tento problém dávno odstranila.

Inteligentní lité podlahy - úspora nákladů i času

Proč nevyužít progresivních metod, které nám usnadňují život? Lité anhydritové nebo cementové podlahy jsou rychle hotové a navíc téměř dokonale rovné, takže na ně lze přímo pokládat dlažbu, plovoucí podlahu nebo koberec. Níže se dočtete více o všech výhodách těchto litých podlah.

V současnosti je na trhu k dostání litá podlaha na bázi bezvodého síranu vápenatého - anhydritu (ANHYLEVEL), nebo cementu (CEMLEVEL). Vše od předního výrobce hotových směsí - společnosti CEMEX. Všechny potěry jsou vhodné k použití přímo pod finální nášlapnou vrstvu podlah. Oproti běžnému cementovému potěru sice mohou na první pohled odradit vyšší cenou, nicméně po sečtení všech nákladů na uložení armovacích sítí, spotřebované množství materiálu, srovnání stěrkami a položení dalších vrstev klasické podlahy se cena srovnává. K tomu využití těchto materiálů generuje řadou dalších výhod než jen "prostou" rovinatost povrchu. Které to jsou?


Předně je třeba vyzdvihnout snadnou a velmi rychlou pokládku bez fyzicky náročné práce. Samonivelační schopnost tekuté směsi je jednou z hlavních předností lité podlahy. Mezi další výhody anhydritu patří možnost pokládky velké plochy bez dilatačních spár. Vysoká tekutost směsi umožňuje vyplnit a bezproblémově zhotovit i ta nejobtížněji dostupná zákoutí, s kterými si mnoho podlahářů neví rady a ztrácí s nimi mnoho času. Zdánlivě banální skutečnost nabývá ještě větší důležitosti, zjistíme-li, kolik tepelné energie může přijít vniveč kvůli nedokonalému obalení podlahového topení tradičními potěry. Pro vyhřívané podlahy jsou ideální ANHYLEVEL nebo ALFALEVEL. Tyto materiály totiž vytvářejí homogenní strukturu s minimem vzduchových pórů a výbornou tepelnou vodivostí.

A pokud o podlahovém topení neuvažuje, lité potěry (ANHYLEVEL, ALFALEVEL) můžete využít i ke standardní podlaze. Umožňují totiž snížení tloušťky oproti klasickému cementovému potěru až o cca 40 %. Uspořený prostor se může využít k důkladnější tepelné a akustické izolaci, aniž by se tím snížila konstrukční výška místnosti. Vhodným tepelně izolačním materiálem, který mimo jiné umožňuje i bezproblémové srovnání nerovností podkladu a zalití instalačních rozvodů v podlaze, je POROFLOW. To je tekutá směs na bázi cementu, technické pěny a polystyrénových kuliček.


Při používaní těchto směsí mají stavaři často obavy z nedostatku místa na staveništi a z dopravní dostupnosti ke stavbě. Zmíněné komplikace společnost CEMEX i díky své mnohaleté praxi v oboru dokázala eliminovat. Hotová směs je k místu aplikace dopravována autodomíchávači a následně malým čerpadlem s hadicí rozváděna až do vzdálenosti 180 m! To řeší nejen problém dostupnosti, ale i problém případného poškození ostatních ploch (např. zahrady apod.) či přílišného znečištění okolí stavby. Vysoká tekutost spolu se snadnou rychlou pokládkou umožňuje realizovat i více než 1000m2 denně v kvalitě, jakou tradiční technologií nelze dosáhnout. S perfektně rovným a hladkým povrchem ušetříte nejen na čase, ale i na vyrovnávacích stěrkách, spotřebě lepidla a dalších pracovních nákladech pro instalaci finální nášlapné vrstvy.

Anhydritový potěr je předpokladem kvalitní pevné podlahy, na kterou můžete obvykle vstoupit už den po pokládce. Ve srovnání s klasickými betonovými potěry přináší větší komfort pro život i úsporu práce. Takže s chutí do toho!

Zdroj: PR

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů