Úterý, 19. března 2024

Novela zákona o ekologickém zemědělství má přispět ke zlepšení současného stavu

Novela zákona o ekologickém zemědělství má přispět ke zlepšení současného stavu

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vítá fakt, že současná evropská legislativa má konečně svůj odraz v národní legislativě v podobě novely zákona o ekologickém zemědělství. Vnímá ji jako vyvrcholení téměř dvouleté snahy, kterou projednávání provázelo.

"Jsme rádi, že tato novela prošla legislativním procesem právě v době, kdy se řeší hlavně sociální a ekonomické otázky a ekologické zemědělství nemusí být vnímáno jako prioritní problematika. Domníváme se však, že i tak má řešení ekologického zemědělství svou opodstatněnost právě v souvislosti s výše jmenovanými oblastmi, což také evidentně prokázalo. Částečně se samozřejmě PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců na tvorbě novely zákona podílel, ať už formou připomínkování či jinak, a někdy to opravdu pro všechny zainteresované strany nebylo snadné. Přes některé výhrady, které jsme vůči novele měli, jsme rádi, že sněmovna tento zákon tak rychle projednala," sdělila Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.

Vedení PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců doufá, že novelizovaný zákon přispěje ke snížení byrokracie, zátěže pro zemědělce a producenty biopotravin, ale i samotné ministerstvo.

Za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Sylva Horáková

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů