Pátek, 29. března 2024

Ekofilm 2011 úspěšně končí, MŽP ocenilo film Slovíčka

Ekofilm 2011 úspěšně končí, MŽP ocenilo film Slovíčka

37. mezinárodní filmový festival o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví Ekofilm skončil v Českém Krumlově. Ministerstvo životního prostředí udělilo na slavnostním zakončení svou cenu animovanému filmu s názvem Slovíčka režisérky Marie Procházkové. Cenu do rukou režisérky předal 1. náměstek ministra životního prostředí Jakub Kulíšek.

Zakončení moderované Jaroslavem Duškem proběhlo v sobotu 8. 10. od 19:30 v Městském divadle Český Krumlov. Festival letos v Českém Krumlově, Českých Budějovicích, v Třeboni a na dalších projekcích Kinobusu Ekofilmu navštívilo 7000 diváků.

Šestičlenná mezinárodní porota Ekofilmu letos posuzovala 59 soutěžních snímků. Velkou cenu Ekofilmu získal britsko-německý snímek Království lesa. Porota ocenila "unikátní a profesionálně dokonale zvládnutý pohled na život v evropských (pra)lesech, zejména smysluplné využiti audiovizuálních technologií, sílu příběhu a celkovou atmosféru díla". Mezi oceněnými je několik film, které se stejně jako letošní ročník festivalu váží k Mezinárodnímu roku lesů, vyhlášenému OSN. Nestatutární diváckou cenu v hlasování návštěvníků získal český film Když kámen promluví. Kompletní seznam vítězů najdete na www.ekofilm.cz.

Ukázka z vítězného filmu:

www.youtube.com

Fotogalerii z průběhu festivalu najdete na adrese:

http://www.ekofilm.cz/?p=595.

Festival vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí ČR. Další informace o průběhu 37. ročníku festivalu najdete na www.ekofilm.cz.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů