Pátek, 19. dubna 2024

Dobíjecí stanice pro elektromobily ČEZ dodá EmotionCar

Dobíjecí stanice pro elektromobily ČEZ dodá EmotionCar

Výběrové řízení společnosti ČEZ na dodávky dobíjecích stanic pro elektromobily vyhrála tuzemská firma EmotionCar. Informoval o tom dnes server Euro.cz. ČEZ chce do konce letošního roku postavit asi 50 dobíjecích stanic, do roku 2013 jich plánuje instalovat kolem 200.

EmotionCar dodá ČEZ zařízení pro běžné nabíjení vozidel i rychlonabíjení, které trvá několik desítek minut. Hlavními kritérii tendru byla cena a technické podmínky, jak umí zařízení komunikovat mezi zákazníkem a dodavatelem elektřiny.

ČEZ chce dobíjecí stanice postavit u obchodních center či například v areálech firem. Většina jich bude v Praze, některé ale také budou v západních a východních Čechách a na střední a jižní Moravě.

U centrální budovy společnosti ČEZ v Praze bude stát také jedna rychlonabíjecí stanice pro elektromobily, která elektrické vozidlo nabije proudem za zhruba 30 minut. Ostatní stanice nabijí elektromobil za šest až osm hodin.

V oblasti elektromobility se angažují také další energetické firmy. Společnost Pražská energetika (PRE) má v plánu do konce roku zprovoznit kolem 20 dobíjecích stanic. E.ON a RWE uzavřely v oblasti elektromobilů spolupráci s automobilkami Mercedes-Benz a Citroën.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů