Pátek, 29. března 2024

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil pražskou ekoškolu J. A. Komenského

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil pražskou ekoškolu J. A. Komenského

Ministr Tomáš Chalupa si na pražském Břevnově prohlédl ZŠ a MŠ J. A. Komenského, která je zařazena do mezinárodního programu Ekoškola.

"Program Ekoškola neprobíhá pouze v České republice, ale také v dalších 47 zemích světa. Celosvětově se ho účastní přes 25 tisíc škol. Jsem proto rád, že se do něj zapojují i české školy, které tak vedou studenty k zodpovědnému přístupu k přírodě a životnímu prostředí", řekl ministr Tomáš Chalupa.

Na besedě s ministrem Tomášem Chalupou, které se zúčastnilo 36 žáků z druhých až devátých tříd, se diskutovalo třeba o problematice otevírání nových národních parků a chráněných krajinných oblastí, o produkci biopotravin, problematice alternativních zdrojů získávání energie v ČR, fotovoltaice nebo o větrných elektrárnách.

Ekoškola je mezinárodní program, určený pro základní a střední školy. Jeho cílem je propojit environmentální výchovu s praktickými kroky, které povedou k ekologicky šetrnému provozu školy. Díky tomuto programu školy získávají prestižní světové ocenění - titul Ekoškola. V současnosti je do programu zapojeno celkem 232 škol v České republice.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů