Pátek, 19. dubna 2024

GO! Česko se připojilo k zelenému programu své mateřské společnosti

GO! Česko se připojilo k zelenému programu své mateřské společnosti

Společnost GO! Express & Logistics, s. r. o. se rozhodla přispět k ochraně životního prostředí a připojila se k zelenému programu své mateřské společnosti.

Cílem tohoto programu je využívat technologie šetrnější k životnímu prostředí a snižovat výdaje energií spojené se spotřebováváním neobnovitelných zdrojů.

Prvním krokem je zavedení elektronické fakturace. Tímto krokem dojde v první fázi k úspoře několika tisíc papírů týdně. Elektronická fakturace primárně šetří životní prostředí, ale zároveň snižováním spotřeby papíru šetří náklady společnosti. Dalším nemalým přínosem elektronické fakturace je zvýšení flexibility předávání dańových dokladů klientům. Z hlediska DPH nastala od 1. 4. 2011 poměrně významná legislativní změna, která mění pravidla pro odpočet DPH tak, že není již rozhodujícím údajem DÚZP faktury, ale skutečné datum přijetí daňového dokladu klientem. Elektronická fakturace zrychlí přenos faktur a tak si klienti budou moci uplatňovat odpočet DPH ještě v tom měsíci, kdy přepravy skutečně proběhnou.

Dalším krokem, který by měl v GO! Česko proběhnout do konce letošního roku je obnova vozového parku, kdy nebudou žádné vozy jezdící pro GO! Starší než 3 roky a všechny vozidla doručující zásilky budou splňovat emisní normy EURO 5.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů