Pátek, 29. března 2024

Na Plzeňských farmářských trzích se budou ochutnávat a hodnotit vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje 2011

Na Plzeňských farmářských trzích se budou ochutnávat a hodnotit vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje 2011

Již tuto sobotu (26. listopadu 2011) se uskuteční Plzeňské farmářské trhy. Tradiční místo i čas - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz). Jejich propagaci podpořilo město Plzeň. Na těchto trzích budou moci návštěvníci ochutnat a ohodnotit všechny vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny Plzeňského kraje 2011.

Přijďte ochutnávat a hodnotit regionální potraviny
"Vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny v Plzeňském kraji jsou na Plzeňských farmářských trzích velmi oblíbené. V letošním roce se již na farmářském trhu prezentovaly (15.10.2011). Pro velký úspěch jsme se s koordinátory soutěže v Plzeňském kraji dohodli, že akci zopakujeme a rozšíříme. Regionální potraviny se nebudou jen prodávat a ochutnávat, ale i hodnotit. U stánku Regionální potravina budou moci návštěvníci trhů vítězné potraviny ochutnat a na anketních lístcích i ohodnotit. Lístky slosujeme a 3 vylosovaní obdrží celoroční předplatné deníku DNES a dárkové koše plné regionálních potravin", vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.
Navíc bude přímo na farmářských trzích kuchař Martin Havlík servírovat několik pokrmů připravených z regionálních potravin. Bude to například Jemná pěna z uzeného klatovského tolstolobika s Přírodním sýrem na víkend! ovém chlebu nebo Smetanová zelňačka s přešínskou klobásou a zelím z Domažliček. Návštěvníci se mohou těšit i na delikátní Přešínské špekáčky na tmavém pivu Purkmistr s víkendovým chlebem. Pro zájemce budou připraveny i tištěné receptury jednotlivých pokrmů.

Vynikajících potravin bude mnohem více
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již sedmnáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin -- zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren -- pekaři z Dobřan, pekařství Rendl ze Sušice, pekařství PEKO (Regionální potravina 2011) pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů -- Matějky z Letin, ANGUS FARM, Dvořáka z Bělé na Radbuzou, Šnebergera ze Železné Rudy, Za! cpala ze Stříbra a od Herejka z Přešína (Regionální potravina ! 2011). Z věřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě hledejte u stánku farmy Rudolec (Biodomů) a ekofarmy Jemnice (hovězí, jehněčí, vepřové). Kozí a kravské sýry bude možné zakoupit z farmy ZPZ, z Horského statku Abertamy, biofarmy Slunečná a minimlékárny JOMA (Regionální potravina 2010 a 2011). Jablka budou prodávat sady Nebílovy, ovocnářství Slaný a pan Fridrich z Radnic. Čerstvé i balené mošty si bodu moci návštěvníci koupit ze Stvolenské moštárny, sadů Nebílovy (vítěz testu v deníku DNES) a ovocnářství Slaný. Opět se na trhu objeví pojízdný mlékomat pana Boháčka. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny a pan Krutina z Českého lesa. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády...). Předváno! ční čas připomenou prodejci originální keramiky, šperků i vánočních ozdob. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Kontaktní osoba: Tomáš Popp
Telefon: 739 654 834
E-mail: tomas.popp@envic.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů