Pátek, 29. března 2024

Parním vlakem na křivoklátský adventní jarmark

Parním vlakem na křivoklátský adventní jarmark

V sobotu 10. prosince vypraví České dráhy letos poslední "Křivoklátský expres" z Prahy-Braníka na Křivoklát a zpět. Vlak bude sestavený z historických vozů a poveze ho parní lokomotiva 498.002 "Albatros" z roku 1947. Vlakem mohou cestující vyrazit na hrad Křivoklát, kde proběhne tradiční adventní jarmark. Cestující s jízdenkami na parní vlak získají 50% slevu na 1. prohlídkový okruh hradem Křivoklát.

Soupravu sestavenou z historických osobních vozů 3. a 2. třídy a bufetového vozu poveze parní lokomotiva "Albatros" (498.022). Pro zájemce je přichystán pamětní pohled arazítko.Za zpáteční jízdenku zaplatí dospělí cestující 240 korun, děti od 6 do 15 let a důchodci 120 korun. V prodeji jsou také rodinné jízdenky za 490 Kč a místenky za 20 korun. Děti do 6 let cestují vlaky zdarma bez nároku na místo. Jízdenky a místenky je možné pořídit v předprodeji v železniční stanici Praha-Braník (tel. 725 859 426) nebo na Masarykově nádraží (tel. 972 246 161).

"Parní vlak bude odjíždět z Prahy-Braníka v sobotu v 9:06 a cestou na Křivoklát zastaví ve Vršovicích, na Smíchově a v Berouně. Příjezd na Křivoklát bude v 11:12," říká Petr Pavlík, který parní jízdy spoluorganizuje. "Albatros poveze vlak sestavený ze 13 historických vozů. Jízdenky lze zakoupit i přímo ve vlaku, ale pro velký zájem doporučujeme využít předprodej."

Na hradě Křivoklát čekají na návštěvníky vystoupení kejklířů, hudebních a divadelních skupin. Na dolním nádvoří a ve vnitřních prostorách hradu bude probíhat velký řemeslnický a vánoční jarmark. Otevřeno bude mít také galerie, svíčkařství, řezbář, košíkář nebo kovář. Zahřát se bude možné medovinou nebo svařeným vínem v hradním šenku. Cestující s jízdenkou na parní vlak budou mít slevu do 1. prohlídkového okruhu hradem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů