Pátek, 19. dubna 2024

Úspěšná publikace o českém ekoporadenství je opět k dispozici všem zájemcům

Obracejí se občasné, obce či jiní klienti s dotazy týkajícími se životního prostředí i na váš či vaši organizaci?

Úspěšná publikace o českém ekoporadenství je opět k dispozici všem zájemcům

Zamýšlíte svou pomoc klientům vylepšovat a systematizovat? Nebo prostě jen hledáte informace, které souhrnně pojednávají o ekoporadenství, o kterém jste již slyšeli, ale neumíte ho zařadit? Na tyto otázky a bezpočet dalších odpovídá nová publikace EKOporadenství, kterou dnes vydává Síť ekologických poraden.

Publikace vychází ve druhém, aktualizovaném vydání, obohacená o nové kapitoly. Cílem publikace je poskytnout manuál, jakýsi rámec, pro zahájení pravidelné a komplexní poradenské činnosti. Naleznete zde kapitoly věnující se charakteristice ekoporadenství, popisu práce ekoporadce, standardům kvality. Kapitola Ekoporadentví v praxi poskytuje ucelený pohled na systémové poradenství, nástroje a produkty či seznamuje s návody, jak evidovat poskytnuté služby a komunikovat s klientem. Nově naleznete v publikaci i úplné znění Certifikačních pravidel pro ekoporadny, které byly schváleno Radou pro environmentální poradenství, pracující při Ministerstvu životního prostředí.

Brožovanou publikaci je možné obdržet zdarma prostřednictvím poštovní rozesílky. Je nutné pouze zaslat své kontakty vydavateli tj. Sítí ekologických poraden. "Automaticky plánujeme publikaci distribuovat všem členským ekoporadnám a relevantním úřadům. Pro ty, kteří dávají přednost elektronické verzi, bude publikace k dispozici volně ke stažení na stránkách www.ekoporadna.cz/projekty/ekoporadenstvi," dodala Kamila Kameníková.

Kontakty pro objednání publikace:

STEP - www.ekoporadna.cz
Ing. Kamila Kameníková, tel.: 558 436 243, kamila.kamenikova@ekoporadna.cz

Publikace vychází v rámci projektu "EKOporadentví - jednotné metody, rozmanité příklady". Projekt je realizován s podporou Ministerstva životního prostředí. Materiál nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů