Středa, 24. dubna 2024

BUREAU VERITAS obhájila akreditaci ANAB

BUREAU VERITAS obhájila akreditaci ANAB

Certifikační společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. úspěšně obhájila akreditaci při dozorovém auditu akreditačního orgánu ANAB (ANSI-ASQ National Accreditation Board) podle ISO / IEC 17021 pro certifikační orgány.

Americký akreditační orgán ANAB je signatářem mezinárodní multilaterální dohody Mezinárodního akreditačního fóra (IAF). Norma ISO / IEC 17021 pro akreditaci obsahuje zásady a požadavky pro certifikační organy posuzující systémy managementu. Na základě akreditačního certifikátu je certifikační orgán Bureau Veritas oprávněn vydávat certifikáty pod akreditační značnou ANAB pro níže uvedené systémy managementu:

  • ISO 9001 QMS (Quality Management System) - jedna ze základních norem, zabývá se systémem managementu (řízení) kvality.
  • ISO 14001 (Environmental Management System) - zabývá se řízením odpovědného přístupu k životnímu prostředí. Zavedení systému souvisí se změnou kultury podniku a postoje lidí, kteří podporují ochranu životního prostředí.

Bureau Veritas je schválena více než 35 národními akreditačními úřady k poskytování certifikačních služeb. Je samozřejmě též držitelem české akreditace, schvalované Českým institutem pro akreditaci (ČIA). Kromě systémových standardů je BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC akreditována podle ČSN EN 45011 pro certifikaci výrobků, mezi které patří akreditace GHG, C-o-C a GLOBALGAP.

www.bureauveritas.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů