Čtvrtek, 28. března 2024

Indická Bajaj představila nový úsporný vůz

Indická Bajaj představila nový úsporný vůz

Indická společnost Bajaj Auto dnes představila úsporný vůz, který by mohl být konkurentem nejlevnějšího auta na světě, Tata Nano. Automobil RE60 je prvním čtyřkolovým vozidlem, které Bajaj vyrobila. Doposud je známá hlavně výrobou skútrů a tuk-tuků a je největším výrobcem tříkolových dopravních prostředků na světě.

Společnost uvedla, že její auto má nízkou spotřebu paliva i nízké emise oxidu uhličitého. Vozidlo s obsahem motoru 200 kubických centimetrů ujede na litr paliva 35 kilometrů a vyprodukuje 60 gramů oxidu uhličitého na kilometr. Nejvyšší rychlost čtyřsedadlového vozidla je 70 kilometrů v hodině a prodávat se má začít někdy v letošním roce. Cenu však firma zatím nezveřejnila, uvádí na svých internetových stránkách BBC.

Podle společnosti má o nový vůz zájem také francouzský Renault a japonský Nissan. O případné spolupráci, v rámci které by mohla Bajaj vyrábět modifikované verze RE60 pro obě automobilky, se má rozhodnout v příštích několika dnech, napsala agentura Reuters.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů