Sobota, 20. dubna 2024

Emirates podporuje eFreight

Emirates podporuje eFreight

eFreight je iniciativa IATA, která poskytuje nástroje vedoucí k odstranění papírových dokladů v celém dodavatelském řetězci. Jednou z vedoucích společností v oboru letecké dopravy, co do počtu zásilek přepravených v režimu eFreight, jsou aerolinie Emirates. Společnost Emirates používá eFreight na 51 letištích po celém světě, které odbavování takovýchto zásilek umožňují.

Výhodou využívání elektronických přepravních dokumentů jsou kratší přepravní časy, větší přesnost a spolehlivost a vyšší produktivita práce. Nezanedbatelná je i ochrana životního prostředí a finanční úspora. Vzhledem ke snížení objemu přepraveného papíru o 7800 t ročně umožňuje eFreight přepravit více nákladu, což umožní průmyslu letecké přepravy zboží přispět k ochraně životního prostředí a snížení uhlíkové stopy. Odhadovaná celosvětová finanční úspora díky aplikaci eFreight je odhadována na 4,9 mld. amerických dolarů ročně.

Další výhodou je spolehlivější dodržování předpisů - e-Freight vyhovuje všem současným požadavkům na podávání zpráv. Byl zaveden prostřednictvím Mezinárodní organizace pro civilní letectví ICAO (International Civil Aviation Organization), americké vládní agentury TSA (Transportation Security Administration) a celních orgánů.

Společnost Emirates SkyCargo provozuje webovou službu SkyPouch, která umožňuje nahrávat přepravní dokumenty v elektronické podobě a autorizovaným osobám k nim umožňuje přístup z jakéhokoliv místa na světě. Poskytuje jednoduché rozhraní pro nahrávání elektronických souborů (dokumentů související se zásilkou).

SkyPouch umožňuje uživatelům sdílet dokumenty v jejich dodavatelském řetězci v reálném čase a bezpečným způsobem. Poskytuje on-line přehled o dokumentaci o zásilce autorizovaným subjektům a letecké společnosti, aby se usnadnilo vzájemné vypořádání. Všechny dokumenty jsou přístupné prostřednictvím internetových stránek www.SkyCargo.com.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů