Pátek, 29. března 2024

Indie: Z recyklovaných duší pneumatik kol vznikají elegantní koberce

Indie: Z recyklovaných duší pneumatik kol vznikají elegantní koberce

Společnost Komfort uvedla na český trh unikátní koberec vyrobený z duší jízdních kol. Koberec je vyrobený ručně a z recyklovaného materiálu, má nadčasový design a každý kus je jedinečný. Koberec s názvem CYCLO získal r.2011 prestižní ocenění Red Dot Design Award v kategorii produktový design.

Tisíce nepotřebných duší z jízdních kol našly nové využití - recyklují se a vyrábí se z nich designové koberce CYCLO. "Tento robustní koberec má moderní design a je vhodný i pro venkovní použití. Každý vyrobený koberec v sobě ukrývá různorodé příběhy jízdních kol a jejich majitelů," říká marketingová manažerka společnosti Komfort v České republice Sylva Pivodová.

Koberec CYCLO je ručně vázaný a vyrábí se v Indii. Duše z jízdních kol jsou rozřezány na úzké pásy, které se posléze vplétají do tkané struktury. Duše se získávají od místních půjčoven nebo opraven jízdních kol. Koberec je označený štítkem, který informuje o tom, že tento recyklovaný výrobek splňuje kritéria ekologické odpovědnosti. Při výrobě nejsou používány chemické přípravky.

Originální design koberce CYCLO vytvořila belgická společnost Papilio. Specializovaný tým designérů navrhuje inovativní a moderní podlahové krytiny. Koberce značky Papilio se vyrábějí po celém světě.

Koberec CYCLO:
Rozměr: 160 x 230 cm
Cena: 4 499,- Kč
Typ: ručně vázaný
Země původu:Indie

Zdroj: http://www.zena-podnikatelka.cz/,www.branarecyklace.cz, kráceno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů