Sobota, 20. dubna 2024

Ministr se setkal se zástupci Českého svazu ochránců přírody

Ministr se setkal se zástupci Českého svazu ochránců přírody
Ministr se setkal se zástupci Českého svazu ochránců přírody

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa na pozvání členů Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) navštívil v doprovodu svých náměstků Tomáše Vrbíka a Tomáše Tesaře sídlo svazu v Praze 4.

Ministr ocenil dlouholetou činnost ČSOP, jenž je nevládní neziskovou organizací, která funguje od roku 1979. "Český svaz ochránců přírody je největší českou ekologickou organizací a já na ní oceňuji zejména to, že je skutečně nepolitická," říká ministr Tomáš Chalupa.

Předseda ČSOP Libor Ambrozek v rámci setkání seznámil vedení ministerstva s prioritami svazu, kterými je například ochrana biodiverzity, podpora sítě záchranných stanic, činnost pozemkových spolků apod.

Zástupci ČSOP upozornili také na problematiku financování ochrany přírody, především v Programu péče o krajinu. Ministerstvo životního prostředí se svazem dohodlo na těsnější vzájemné spolupráci. Do budoucna mají zájem zlepšit vzájemnou komunikaci a i nadále společně podporovat projekty zlepšující životní prostředí v České republice.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů