Pátek, 29. března 2024

Podzimní veletrhy v Athénách

Veletržní správa LEADEREXPO (www.leaderexpo.gr) se sídlem v Athénách pořádá v roce 2012 dva významné mezinárodní veletrhy s ekologickým zaměřením. Prvním z nich je 7. ročník ekologického veletrhu "WATERTEC-ENVIROTECH 2012" (říjen 2012, výstaviště HELEXPO Palace, Athény-Marousi) a druhým je 7. ročník energetického veletrhu "ENERGY-PHOTOVOLTAIC 2012" (1.-4.11.2012, výstaviště METROPOLITAN Expo Center, Athény-Spata).


Veletrh "WATERTEC-ENVIROTECH 2012" je jediným veletrhem v Řecku, který je orientován primárně na oblast vodohospodářství. Kromě orgánů místní samosprávy se zde prezentují především podniky nabízející výrobky, technologie a služby v následujících oblastech:

VODOHOSPODÁŘSTVÍ: zpracování vody, zavodnění a kanalizace, kvalita vody, potrubí, tekuté odpady apod.;

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ: hospodaření s  pevnými odpady, sběr, odvoz, třídění, kontejnery, recyklace; znečištění ovzduší; ochrana životního prostředí; ekologické projekty.

Veletrh doprovází paralelní tematická konference AQUA 2012 - Voda a životní prostředí.
Pozn. Přesný termín konání bude doplněn v závislosti na informaci od pořadatele veletrhu.

 Veletrh "ENERGY-PHOTOVOLTAIC 2012" je jedním z největších energetických veletrhů v Řecku s výraznou orientací na oblast obnovitelných zdrojů a úspory energie. V roce 2011 se veletrhu zúčastnilo 250 vystavovatelů a navštívilo ho více než 20 tisíc návštěvníků. Na veletrhu se prezentují podniky nabízející výrobky a služby v oblastech:

FOTOVOLTAICKÉ TECHNOLOGIE: panely, systémy, elektrárny, invertery, akumulátory, dálkové ovladače a další elektrotechnický materiál, součástky a náhradní díly;

OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE: solární energie, větrná energie, vodní energie, geotermie, biomasa, úspory energie, komplexní systémy hospodaření s energií, elektrotechnické vybavení, inovační energetické systémy a zařízení;

EKOLOGICKÉ STAVEBNICTVÍ: úspory energie, bioklimatické projekty a architektura, energetická modernizace budov, izolační a termoizolační materiály.

Veletrh doprovází paralelní tematická konference ENERTECH 2012.

Velvyslanectví České republiky v Athénách se veletrhů zúčastnilo v roce 2010, kdy se  oba konaly paralelně. Prezentace českých firem byla tehdy realizována za podpory Ministerstva zahraničních věcí České republiky v rámci projektů na podporu ekonomické diplomacie. V roce 2012 opět zvažuje účast na obou těchto mezinárodních veletrzích, neboť se tu pro české podnikatele nabízí velmi dobrá příležitost ke zmapování řeckého trhu a k získání kontaktů. Předběžně jsou na obou veletrzích zajištěny stánky o rozměru 12 m2. Pokud by zájem ze strany českých podniků byl větší, velvyslanectví je připraveno hledat cesty k zajištění šírší české expozice.

Oceníme reakce z řad českých podnikatelů, kteří by o účast na veletrhu měli zájem. Kontakt na obchodně ekonomický úsek velvyslanectví:
commerce_athens@mzv.cz

ZDROJ: Velvyslanectví ČR v Athénách

Podzimní veletrhy v Athénách
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů