Středa, 24. dubna 2024

Interaktivní mapy útvarů povrchových a podzemních vod

Interaktivní mapy útvarů povrchových a podzemních vod

Evropská agentura pro životní prostředí (EEA) zaktualizovala interaktivní mapy znázorňující útvary povrchových a podzemních vod v Evropě. Mapy obsahují souhrnnou statistiku na státní úrovni a na úrovni jednotlivých oblastí povodí. Data pochází z plánů oblastí povodí členských států reportovaných v rámci směrnice 2000/60/ES ustavující rámec pro činnost Společenství v oblasti vodní politiky (tzv. rámcová směrnice). V současnosti jsou dostupné výsledky z 22 členských států EU.

Novinkami jsou informace o stavu rybích populací a jiných faktorech, které spolu s informací o typu tlaků působících na vodní útvary slouží ke klasifikaci vodních útvarů. Informace týkající se vodních toků jsou zatím dostupné pouze pro 11 států (Rakousko, Bulharsko, Českou republiku, Německo, Řecko, Finsko, Francii, Nizozemí, Švédsko, Slovensko, Velkou Británii).

EEA dále zveřejnila:

  • nové mapové vrstvy znázorňující umístění vodoměrných stanic na evropských řekách
  • nový prohlížeč Floods Directive map viewer znázorňuje geografické správní jednotky a příslušné kompetentní orgány, které se zabývají implementací směrnice 2007/60/ES o vyhodnocování a zvládání povodňových rizik (tzv. povodňové směrnice).
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů