Čtvrtek, 18. dubna 2024

Vodohospodáři vyhlásili soutěž o nejlepší video. V hlavní roli voda z kohoutku

Vodohospodáři vyhlásili soutěž o nejlepší video. V hlavní roli voda z kohoutku

Pijete kohoutkovou vodu a patříte mezi středoškoláky ve věku od patnácti do osmnácti let? Společnosti skupiny Veolia voda pro vás při příležitosti Světového dne vody připravily novou soutěž s názvem "I love kohoutková". Stačí jen vytvořit originální video o vašem pozitivním vztahu k vodě z vodovodu a můžete vyhrát i dvacet tisíc korun.

"Do soutěže se mohou přihlásit středoškoláci buď jako jednotlivci nebo ve skupinkách dvou až čtyř studentů. Jejich úkolem je natočení krátkého videa o délce minimálně třiceti vteřin a nejvíce třech minut, ve kterém vyjádří svůj pozitivní vztah ke kohoutkové vodě. Video by mělo také obsahovat důvody, proč je dobré pít vodu z vodovodu," uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí 1.SčV, a. s. Originální nahrávka může být animovaná i hraná a je zapotřebí ji vytvořit ve formátu AVI, MOV, MPG nebo WMV.

Zájemci se do soutěže mohou přihlásit prostřednictvím e-mailu soutez@kohoutkova.cz, kde uvedou název a adresu školy, třídu, počet studentů ve skupině a telefonní číslo i svůj e-mail. Projekty vypálené na CD či DVD je pak možné zasílat do 31. května 2012, a sice na adresu, kterou obdrží po přihlášení. Videa bude porota hodnotit nejprve v regionálních kolech a následně i v kole celostátním. "Kritérii hodnocení bude obsah, kreativita, originalita, kvalita zpracování a technické provedení. Na vyhlášení celostátních vítězů se mohou studenti těšit v druhé polovině června," sdělila Blaszczyková s tím, že nejúspěšnější soutěžící získají finanční sumu ve výši dvaceti tisíc korun. Druhou cenou je pak digitální fotoaparát a třetí v pořadí získá odborné publikace. Cílem soutěže je podle Blaszczykové zvýšení enviromentálního povědomí u studentů středních škol a zároveň propagace pitné vody z vodovodu jako nápoje každodenní spotřeby, jenž je šetrný k přírodě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů