Pátek, 29. března 2024

Do 15. dubna je možné podávat přihlášky na nový přeshraniční obor Bioinformatics

Do 15. dubna je možné podávat přihlášky na nový přeshraniční obor Bioinformatics

Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity nabízí možnost studovat v nově akreditovaném přeshraničním výběrovém oboru Bioinformatics (Bioinformatika) - přihlášky je možné podávat do 15. 4. 2012.

Spolu s již fungujícím oborem Biological Chemistry jde o druhé přeshraniční studium, které bude PřF realizovat ve spolupráci s Johannes Kepler Universität v Linci. Rozšíří a posílí se tak již existující úzká spolupráce mezi oběma partnerskými univerzitami.

Bioinformatics je výběrový obor vyučovaný v anglickém jazyce, který bude vychovávat odborníky v nové a v poslední době enormně se rozvíjející vědní disciplíně.

Podmínky přijímacího řízení:

Uchazeči o studium v oboru Bioinformatika vykonají zkoušku z angličtiny, která má za cíl posoudit schopnost studenta studovat v anglickém jazyce; zkouška se skládá ze tří částí: 1. práce s textem - porozumění textu, 2. porozumění krátké přednášce, 3. vlastní krátký písemný projev na zadané téma.

Zkouška z angličtiny se hodnotí stupni podle zisku bodů, stupně se ziskem bodů 1 a 2 znamenají ,,neprospěl", stupně se ziskem bodů 3 až 6 znamenají ,,prospěl". Uchazeč, který neprospěl při zkoušce z angličtiny, nemůže být ke studiu oboru Bioinformatika přijat.

Podmínkou pro přijetí do oboru Bioinformatika je absolvování minimálně 3 let výuky matematiky na střední škole.

Jestliže počet uchazečů bude větší, než je stanovený počet přijímaných, bude stanoveno pořadí podle prospěchu z matematiky za 2.- 4. ročník SŠ.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů