Úterý, 23. dubna 2024

Recyklační hlídka vybrala od dětí už 1 tisíc vysloužilých elektrospotřebičů!

Recyklační hlídka vybrala od dětí už 1 tisíc vysloužilých elektrospotřebičů!

Starý fén, nefunkční žehlička nebo rozbitá varná konvice - to jsou nejčastější přístroje, které žáci základních a středních škol odevzdávají k recyklaci v rámci úspěšného zábavně-vzdělávacího projektu Recyklační hlídka společnosti ELEKTROWIN. Během tohoto školního roku už nasbírali 1 000 kusů vysloužilých domácích elektrospotřebičů.

Potvrzuje to pozitivní trend posledních let, že české děti a teenageři berou recyklaci elektrospotřebičů opravdu vážně. Shodují se na tom i členové Recyklační hlídky, které příjemně překvapuje, že děti přicházejí na program věnovaný recyklaci dokonale připravené a "nabiflované". "Od svého startu v říjnu 2011 navštívila Recyklační hlídka přes 80 škol a všude se setkala s pozitivním ohlasem," říká Taťána Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení ELEKTROWIN. "A to jak ze strany dětí, tak i učitelů. Máme radost, že se nám povedlo děti k recyklaci skutečně motivovat. Vždyť odevzdání takového množství domácích elektrospotřebičů je jasným důkazem."

Cílem Recyklační hlídky je přiblížit žákům základních a středních škol srozumitelnou, hravou a zábavnou formou nezbytnost recyklace elektroodpadu. Program je připraven na dvě vyučovací hodiny. Děti se formou soutěží, her a kvízů seznamují s problematikou recyklace a jejím pozitivním dopadem na životní prostředí. Pro vítěze jednotlivých soutěží a pro děti, které přinesou v den konání Recyklační hlídky vysloužilý elektrospotřebič k recyklaci, jsou pak připraveny zajímavé dárky.

Školy mohou o návštěvu Recyklační hlídky žádat na stránkách www.uklidmesisvet.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů