Úterý, 16. dubna 2024

Kyocera, IHI a Mizuho postaví v Japonsku solární elektrárnu

Kyocera, IHI a Mizuho postaví v Japonsku solární elektrárnu

Výrobce elektroniky Kyocera Corp., strojírenská firma IHI Corp. a banka Mizuho Corporate Bank se dohodly na spolupráci při výstavbě největší solární elektrárny v Japonsku. Náklady na výstavbu mají činit 307 milionů USD (5,8 miliardy Kč), oznámily společnosti v dnešním prohlášení.

Pro výstavbu elektrárny bude zřízena nová společnost, která ji poté bude i spravovat. Výstavby ve městě Kagošima na ostrově Kjúšú má začít v červenci. Elektrárna má dodat ročně elektřinu pro 22.000 domácností.
Kapacita solárních elektráren v Japonsku v poslední době vzrostla na více než 3500 megawattů, mimo jiné i díky vládním pobídkám pro solární panely umístěné na domech. Stále však uspokojuje méně než jedno procento celkové poptávky po elektřině v zemi a ve srovnání s Německem je méně než čtvrtinová.

Firmy dodaly, že kapacita nebo celkové náklady na výstavbu mohou být ještě revidovány v závislosti na novém vládním programu podpory obnovitelných zdrojů energie. Ten má být zveřejněn 1. července.

Zájem o alternativní zdroje energie v Japonsku se zvýšil od jaderné krize loni v březnu. Zemětřesení a vlna cunami poničily jadernou elektrárnu Fukušima a způsobily únik radiace. Nyní je kvůli obavám veřejnosti o bezpečnost odstaveno 53 z 54 jaderných reaktorů v zemi, napsala agentura Reuters.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů