Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na seminář Zelená inspirace z Dánska

Cílem semináře je představit dánská řešení a kompetence v oblasti čistých/zelených technologií a sdílet zkušenosti v omezování skleníkových plynů.

Pozvánka na seminář Zelená inspirace z Dánska

Královské dánské velvyslanectví pořádá v úterý 15. května 2012 v prostorách Fakulty stavební, Vysokého učení technického v Brně seminář s názvem "Zelená inspirace z Dánska".

Seminář se uskuteční pod oficiální záštitou Ministerstva životního prostředí České republiky a s využitím platformy dánského předsednictví Rady EU. Jazykem semináře bude čeština a angličtina, tlumočení bude zajištěno.

Místo konání: Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně, Veveří 331/95, 602 00 Brno

Program:

09:45 - 10:15 Registrace
10:15- 10:30 Uvítání hostů a zahájení semináře: Ole E. Moesby, Velvyslanec Dánského království

10:30 - 12:30 BLOK I: ENERGETICKÉ ÚSPORY V KOMERČNÍ A PRŮMYSLOVÉ SFÉŘE
První blok bude věnován příkladům využití čistých technologií v komerční a průmyslové sféře. Oborníci z Federace dánského energetického průmyslu a Dánské energetické asociace pohovoří o konkrétních příkladech energeticky účinných řešení v dánském průmyslu. Lisbeth Braemer-Jenser, zakladatelka iniciativy Act Now, promluví o globálních dopadech energeticky šetrných řešení z hlediska udržitelného rozvoje a snižování emisí oxidu uhličitého. Zástupci společnosti Grundfos poukáží na skryté možnosti dánských zelených technologií a představí případy snižování energetické náročnosti komerčních a výrobních budov v Dánsku i České republice.

12:30 - 13:30 Oběd

13:30 - 15:30 BLOK II: SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV
Druhý blok semináře bude zaměřen na snižování energetické náročnosti budov a kvalitě vnitřního prostředí v budovách. Společnost Velux představí koncept aktivního domu a případy úspěšných realizací budov v tomto standardu. Zástupci Dánské technické univerzity pohovoří o dánské zkušenosti s výstavbou a provozem domů ve standardu EPBD II a poukáží na důležitý aspekt vnitřního prostředí budov. Claud Steen Madsen a Nields Larsen uvedou konkrétní příklady snižování energetické náročnosti budov v dánské komuně Kalundborg, poukáží na zapojení místní politické reprezentace do iniciativ energetických úspor a zájem občanů o koncept energeticky šetrného bydlení.

15:30 - 16:30 Lehké občerstvení

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů