Úterý, 23. dubna 2024

Zpravodaj veletrhu ENVIBRNO

Veletrh začíná v Brně již příští úterý a EnviWeb bude u toho...

Zpravodaj veletrhu ENVIBRNO
Novinky ze světa vodního hospodářství na veletrhu ENVIBRNO
Této stále aktuální problematice a dopadům novelizace zákonů v oboru vodního hospodářství se bude věnovat doprovodný program veletrhu ENVIBRNO hned z několika úhlů pohledu. Seminář Čištění odpadních vod a finance pořádá firma ASIO a uskuteční se dne 26. dubna od 12.30 do 13.30 v sále P2 brněnského výstaviště. Návštěvníci se dozví informace o Aktuální dotační tituly v oblasti vodovodů a kanalizací, novinky v Zákoně o zadávání veřejných zakázek a novou legislativu pro oblast odvádění srážkových vod a čistění odpadních vod.
Aktuální informace ze světa odpadů
Aktuální problematice odpadů a jejich následnému zpracování se v doprovodném programu veletrhu ENVIBRNO bude věnovat celá řada seminářů. Jmenujme například seminář "Odpady 2012 a jak dál?", který pořádá Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů. Nesmíme zapomenout zmínit ani seminář "Odpadové hospodářství od legislativy po výzkum", který pořádá Centrum pro hospodaření s odpady při Výzkumném ústavu vodohospodářském T.G.M. a Ministerstvo životního prostředí ČR.
Nechejte se svézt. Ekologicky!
Na brněnském výstavišti si můžete kromě získání novinek z oborů nábytku, vybavení interiéru a stavebnictví také vyzkoušet, jak se řídí hybridní automobily značky Peugot! Na brněnském výstavišti budou k vidění jakožto oficiální vozy modely Peugeot 3008 HYbrid4 - první dieselový hybrid na světě - a osobitý "all road" Peugeot 508 RXH. Technologie HYbrid4 získala řadu mezinárodních ocenění, včetně prestižní ceny Paula-Pietsche za technologickou inovaci. Nesmíme zapomenout ani 100% elektrický vůz Peugeot i0n. Návštěvníkům veletrhu bude umožněno si elektromobil Peugeot i0n vyzkoušet v rámci testovacích jízd pořádaných společností PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA.
Všechny složky ochrany životního prostředí a kulinářský zážitek
V poradenském centru ENVIWEB jsou od úterý do pátku k dispozici odborníci pro všechny oblasti ochrany životního prostředí. které bude zaměřeno na stavební a urbánní ekologii s důrazem na oblast nakládání s odpady v obcích. Letošní skutečnou lahůdkou je ochutnávka netradičních specialit - cvrčků na másle, hmyzích woků, švábů v těstíčku a dalších lahůdek - za účasti vyhlášeného kuchaře specialisty Petra Ocknechta. Jeho nevšední kuchařské umění při přípravě můžete na živo obdivovat během veletrhu ENVIBRNO - 25. 4. mezi jedenáctou a čtrnáctou hodinou v pavilonu A2, stánek č. 16.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů